UA-49499200-1

Το δικό του μήνυμα φιλοζωίας στέλνει το Νηπιαγωγείο Μονεμβασίας

Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στέλνει το Νηπιαγωγείο Μονεμβασίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, που ήταν στις 4 Απριλίου, η οποία με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Κατσαρού, καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός είναι η δημιουργία δράσεων και δραστηριοτήτων φιλοζωίας μέσα στη σχολική κοινότητα με απώτερο στόχο την καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον, αλλά και η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ζώων.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Μονεμβασίας δημιούργησαν και ανάρτησαν πανό στον αύλειο χώρο, με συνθήματα που εστιάζουν την προσοχή μας σε ζητήματα που αφορούν την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Με κυρίαρχο σύνθημα «Και τα ζώα έχουν δικαιώματα» αλλά και «Η γη ανήκει σε εμάς αλλά και στα ζώα», οι μικροί μας φίλοι μας επισημαίνουν την ανάγκη να σταθούμε με προσοχή αλλά και σεβασμό απέναντι σε κάθε μορφή ζωής.

Check Also

Μονεμβασία: Φωτιά στην περιοχή Αγίου Στεφάνου – Κινδύνευσαν δύο κατοικίες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή …

G-EZ117CQG76