UA-49499200-1

This is Athens City Festival: Ένα μεγάλο φεστιβάλ πόλης έρχεται στην Αθήνα

Της Μαργαρίτας Μανούσου
margarita.manousou1@gmail.com

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, σε μια προσπάθεια στήριξης και ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας, διοργανώνει για πρώτη φορά το ανοιχτό φεστιβάλ πόλης This is Athens City Festival και καλεί κατοίκους και επισκέπτες να εξερευνήσουν την Αθήνα, καθόλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αλλά και της συνεργασίας του Δήμου με τους δημιουργικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης μας, προέκυψε η επιτακτική ανάγκη της τόνωσης της αθηναϊκής αγοράς. Ακούγοντας τις ανάγκες φορέων και οργανισμών ο Δήμος Αθηναίων πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του This is Athens City Festival, μιας μεγάλης ανοιξιάτικης γιορτής για την πόλη.

Το φεστιβάλ, που φιλοξενεί εκδηλώσεις εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, χωρίζεται σε τέσσερις θεματικούς άξονες: Εκθέσεις, γαστρονομία, ψυχαγωγία και δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους (outdoor athens).

Για τέσσερις εβδομάδες αθηναϊκά μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και επιχειρήσεις καλωσορίζουν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης με ξεχωριστές δράσεις. Εκθέσεις περιοδικές και μόνιμες, θεματικές διαδρομές με τα πόδια ή με ποδήλατο, αθλητικές δράσεις, βραδιές γαστρονομίας, συναυλίες και πάρτυ, καθώς και δράσεις αποκλειστικά για παιδιά θα μας περιμένουν όλο τον Μάιο στην Αθήνα.

Ανοιχτή πρόσκληση για το Τhis is Athens Athens City Festival 
Με στόχο να εντάξουν τις προγραμματισμένες δράσεις τους στο πρόγραμμα του φεστιβάλ η ΕΑΤΑ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις επιχειρήσεις, τις ενώσεις επιχειρήσεων, τους συλλογικούς φορείς και τα ιδρύματα της πρωτεύουσας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον πολιτισμό, να συμμετέχουν στο This is Athens City Festival προκειμένου να υποστηριχθούν και να ενταχθούν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, αλλά κυρίως να συνεισφέρουν στη δημιουργία μίας μεγάλης συλλογικής γιορτής της Αθήνας.

Η πρόσκληση αφορά μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους, επιχειρήσεις εστίασης και γαστρονομίας που βρίσκονται μέσα σε μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα, εταιρείες παραγωγής θεατρικών, κινηματογραφικών και μουσικών παραστάσεων ή διοργάνωσης αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων, ραδιοφωνικούς σταθμούς, φορείς και ιδρύματα πολιτισμού.

Οι προτάσεις πρέπει να αφορούν προγραμματισμένες δράσεις που θα λάβουν χώρα από την 1η έως και τις 31 Μαΐου, και θα κινούνται θεματικά μέσα στα πλαίσιο των 4 πυλώνων του φεστιβάλ (εκθέσεις, γαστρονομία, ψυχαγωγία και δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους). Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα  στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού (COVID 19).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 16 Απριλίου 2022 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://develop.thisisathens.org/el/ola-ta-nea/ti-symvainei-stin-poli/his-is-athens-city-festival

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. +30 2103312002-3

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76