UA-49499200-1

TECLA: Οικολογική κατοικία με 3D εκτύπωση (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη 3D εκτυπωμένη κατασκευή, η οποία πήρε την ονομασία TECLA (Technology and Clay). Κατασκευάστηκε με βάση φυσικά υλικά και δημιουργήθηκε με πολλαπλούς 3D εκτυπωτές που λειτουργούν ταυτόχρονα.

Το καινοτόμο μοντέλο οικολογικής κατοικίας κατασκευάστηκε από το WASP(World Advanced Saving Project) και σχεδιάστηκε από την MC A – Mario Cucinella Architects. Αποτελεί ένα νέο κυκλικό μοντέλο κατοικιών που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα υλικά, προερχόμενα από τοπικό έδαφος , απαλλαγμένο από άνθρακα και προσαρμόσιμο σε οποιοδήποτε κλίμα και περιβάλλον.

Το TECLA δημιουργήθηκε στη Μάσα Λομπάρντα, στη Ραβένα της Ιταλίας, με τον Crane WASP, τον νέο τρισδιάστατο αρθρωτό και πολυεπίπεδο 3D εκτυπωτή WASP στον κατασκευαστικό τομέα. Αποτελεί στην πραγματικότητα το αποκορύφωμα της προηγμένης έρευνας μεταξύ ύλης και τεχνολογίας και αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου προοπτική για κτίρια και νέους οικισμούς, όπου η αξία των τοπικών πρώτων υλών ενισχύεται από τον ψηφιακό σχεδιασμό.

Το σύστημα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του έργου και καθορίζει τη δομή ενός ασφαλούς και εξαιρετικά αποτελεσματικού εργοταξίου. Κάθε μονάδα εκτυπωτή έχει επιφάνεια εκτύπωσης 50 τετραγωνικών μέτρων και επομένως καθιστά δυνατή την κατασκευή ανεξάρτητων μονάδων διαβίωσης, οποιουδήποτε σχήματος, σε λίγες ημέρες.

Για πρώτη φορά στον κόσμο, δύο βραχίονες εκτύπωσης συγχρονίστηκαν ως μέρος μιας κατασκευής, χάρη σε λογισμικό ικανό να βελτιστοποιεί τις κινήσεις, να αποφεύγει τις συγκρούσεις και να διασφαλίζει ταυτόχρονη λειτουργία. Το ιδιόκτητο λογισμικό WASP που χρησιμοποιείται για το TECLA είναι η σύνθεση πολυετούς έρευνας που οδήγησε στην μηχανοργάνωση της άμορφης ύλης, καταφέρνοντας να χτίσει το φανταστικό.

Το TECLA μπορεί να συντεθεί σε: 200 ώρες εκτύπωσης, 7000 κωδικούς μηχανής (κωδικός G), 350 στρώσεις 12 mm, 150 km εξώθησης, 60 κυβικά μέτρα φυσικών υλικών για μέση κατανάλωση μικρότερη από 6 kW.

Πηγή: 3dwasp.com

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76