UA-49499200-1

Tα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια…μειώνουν την ταχύτητα του Wi-Fi

3.12.2015_Tα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Τα λαμπάκια των χριστουγεννιάτικων δέντρων μπορούν να επιβραδύνουν το Wi-Fi, ανακοίνωσε η βρετανική Ofcom, στο πλαίσιο της κυκλοφορίας μιας εφαρμογής για τον έλεγχο του οικιακού broadband.

Η εφαρμογή πραγματοποιεί δοκιμές ασύρματων σημάτων για να διαπιστώνεται εάν η ροή των δεδομένων είναι απρόσκοπτη από τα routers στα τηλέφωνα και τα tablets. Παράλληλα με την παρουσίασή της, δημοσιοποιήθηκε έρευνα η οποία υποδεικνύει ότι το Wi-Fi σε έξι εκατ. σπίτια και γραφεία δεν «τρέχει» όσο γρήγορα θα μπορούσε.

Όσον αφορά στην εφαρμογή, παρέχονται συμβουλές σχετικά με τον εντοπισμό των παραγόντων που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν το Wi-Fi. Χαρακτηριστικά παραδείγματα υπαιτίων είναι ηλεκτρονικές συσκευές όπως baby monitors, φούρνοι μικροκυμάτων ή χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά (2015 Connected Nations report), που έχει να κάνει με την κατάσταση των τηλεπικοινωνιών και των ασύρματων δικτύων στη Μ. Βρετανία, έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος όσον αφορά στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, ωστόσο υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, 2,4 εκατ. σπίτια στη χώρα (περίπου το 8%) δεν μπορούν να έχουν ταχύτητες των 10 Mbps και άνω.

Επίσης, επισημαίνεται πως οι ταχύτητες broadband πρέπει να αυξηθούν για όσους είναι εν κινήσει, καθώς και ότι οι υπηρεσίες της τάξης των 10 Mbps και άνω σε μικρές επιχειρήσεις δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76