UA-49499200-1

Στο Φαράγγι της Στενωσιάς πεζοπορεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, μια δροσιστική πεζοπορία στο Φαράγγι της Στενωσιάς, στη Μεσσηνία, μπάνιο στον Καταρράκτη Καλάμαρη, επίσκεψη στο Κάστρο της Γιάλοβας και την υπέροχη αμμουδερή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Οι συμμετέχοντες ξεκινούν την πεζοπορία σε κατάφυτο σκιερό μονοπάτι πλάι στην κοίτη του ομώνυμου ποταμού. Η βλάστηση στις όχθες είναι πλούσια και περιλαμβάνει πλατάνια, λυγαριές, αγριοκαλαμιές, μυρτιές, πουρνάρια και ρείκια. Σύντομα συναντούν τον πρώτο εντυπωσιακό καταρράκτη του φαραγγιού, όπου το νερό κυλάει με ορμή και σχηματίζει μια γαλαζοπράσινη λιμνούλα στη βάση του. Η διαδρομή συνεχίζεται με αλλεπάλληλους καταρράκτες και μικρές λιμνούλες που ενθουσιάζουν και εντυπωσιάζουν κάθε περιπατητή με προορισμό τον μεγάλο καταρράκτη Καλάμαρη, που το ύψος του φτάνει τα 20 μέτρα. Εδώ θα υπάρχει η ευκαιρία για ένα μικρό διάλειμμά, αλλά και για μια δροσιστική βουτιά στα νερά του.

Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κ.λπ.) με ευθύνη των αρχηγών. Μαζί τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, Μαγιό, Πετσέτα, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργεια – παστέλι) και καλή κυρίως διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Συνάντηση: Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλιό) στους Μολάους στις 07:00 π.μ. Μετακίνηση με ΙΧ για Στενωσιά Μεσσηνίας.

Για τη συμμετοχή σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι το Σάββατο (15/6) μεσημέρι.
Συντονιστές: Ελένη Μιχάλβεη, 6975853308 – Αγγελική Πλουμίδη, 6976654578 – Αναστάσιος Πριφτάκης, 6976866517

Check Also

Δράση για τις ΑΠΕ από τη MORE σε Σχολεία της Εύβοιας, Κοζάνης και Μονεμβασιάς

Η σχολική χρονιά έκλεισε διαφορετικά φέτος για 40 Δημοτικά και Γυμνάσια Σχολεία σε Κάρυστο, Ερέτρια, …

G-EZ117CQG76