UA-49499200-1

Με δύο βραβεία γύρισε στους Μολάους η «robotakiLAB»

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι ομάδες του Παιδικού Εργαστηρίου Ρομποτικής και STEM «robotakiLAB» που εδρεύει στους Μολάους, οι οποίες συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2024.

Οι ομάδες με την διακριτική ονομασία «Monemvasia» και «Olive» διαγωνίστηκαν στην κατηγορία «Οι απλές μηχανές ενώνουν τη Μεσόγειο Θάλασσα», στην Ανοικτή κατηγορία STEM για Α’ – Δ’ τάξεις δημοτικού και απέσπασαν τα εξής βραβεία:

  1. robotakiLAB – Monemvasia: Βραβείο καλύτερου σκαριφήματος

Το project των παιδιών ήταν οι απλές μηχανές της Καστροπολιτείας της Μονεμβασίας και γι’ αυτόν τον σκοπό κατασκεύασαν στο πρώτο project την πύλη της Μονεμβασίας, μία αλιευτική βάρκα και ένα λεωφορείο για τους τουρίστες. Η μακέτα απεικόνιζε ρεαλιστικά σε ισοϋψείς την τοπογραφία της περιοχής της Μονεμβασίας, ως θέρετρο της Μεσογείου.

  1. robotakiLAB – Olive: Βραβείο πρωτότυπης κατασκευής

Το project των παιδιών σε αυτή την περίπτωση ήταν οι απλές μηχανές που αφορούν την συλλογή του καρπού της ελιάς, την παραγωγή ελαιόλαδου και την καλλιέργεια του φυτού της ελιάς. Για το σκοπό αυτό κατασκεύασαν ένα ελαιοραβδιστικό, μία μυλόπετρα και ένα τρακτέρ. Η μακέτα απεικόνιζε την διάδοση της ελιάς και της καλλιέργειάς της από τη Συρία στην Μεσόγειο.

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του εργαστηρίου Γιώργος Τσορομώκος αναφέρει:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντοπίτες μας για τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους, αλλά και τη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά μας σε μια άψογη διοργάνωση, που για εμάς η συμμετοχή και μόνο ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία.

Προσωπικά ως εκπαιδευτικός – προπονητής των παιδιών θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς, που πίστεψαν στις δυνάμεις μου και ειδικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τις μητέρες Χρυσάνθη Βαενάς, Κατερίνα Ρενιέρη και Μαρία Ξενή, που διετέλεσαν χρέη βοηθού προπονητή την ημέρα του διαγωνισμού.

Check Also

Μονεμβασία: Φωτιά στην περιοχή Αγίου Στεφάνου – Κινδύνευσαν δύο κατοικίες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή …

G-EZ117CQG76