
Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα και την συνδρομή του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου, εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, πέντε (5) περιπτώσεις απάτης στη Λακωνία.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν χθες (10/6/2026) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 47 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε απάτες, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Στο πλαίσιο αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, προσποιούμενοι είτε τους υπαλλήλους εφορίας, είτε τους λογιστές και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικούς ισχυρισμούς, όπως μεσολάβηση για την μη καταβολή προστίμου ή αναγκαιότητας καταγραφής χρημάτων με σκοπό την νομιμοποίηση τους, εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες και κατάφερναν να τους αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από την 26/4/2026 έως και την 9/6/2026, είχαν διαπράξει συνολικά -3- περιπτώσεις απατών και -2- περιπτώσεις απόπειρας απατών, σε τοπικές κοινότητες του δήμου Σπάρτης και Ευρώτα, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ανέρχεται στις -61.200- ευρώ.
Τέλος, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -5.600- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λακωνίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων καθώς και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.
monemvasianews.gr η Φωνή της Μονεμβασίας