UA-49499200-1

Κλοπές καλωδίων και ηλεκτρικής ενέργειας εξιχνιάστηκαν στη Λακωνία

Με στοχευμένες κινήσεις η Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας εξιχνίασε το τελευταίο διάστημα κλοπές καλωδίων και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ στα κλοπιμαία περιλαμβάνονταν 2 μεταλλικά σιλό αλλά και 150 λίτρα πετρέλαιο κίνησης.

Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου (30.3.2024), αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, εντόπισαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, 20χρονο ημεδαπό να κινείται με όχημα μεταφέροντας  καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος. Ο 20χρονος αντιλαμβανόμενος τις αστυνομικές δυνάμεις και τον επικείμενο έλεγχο εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, δίχως όμως να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη, προέκυψε ότι το καλώδιο που βρέθηκε στο όχημα ήταν  μήκους -120- μέτρων και το είχαν αφαιρέσει, λίγο νωρίτερα, ο 20χρονος μαζί με 17χρονο ημεδαπό, από εργοτάξιο στη Σπάρτη.

Επιπλέον, από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από την 13.3.2024 έως και την 27.3.2024 στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, είχαν διαπράξει ακόμη -3- περιπτώσεις κλοπών σε εργοτάξιο, αντλιοστάσιο και επιχείρηση, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χάλκινα καλώδια, -2- μεταλλικά σιλό, -150- λίτρα πετρελαίου κίνησης και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Τέλος, όπως προέκυψε, ο 20χρονος οδηγούσε το όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως, στοιχείων κυκλοφορίας και ασφαλιστήριου συμβολαίου. Επιπρόσθετα, ο 17χρονος δεν έχει προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ενώ κατηγορούνται και -2- ημεδαποί, 52χρονη και 56χρονος, γονείς του 17χρονου, για παραμέληση της εποπτείας του.

Επίσης, σήμερα Τρίτη (2.4.2024) σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, των Αστυνομικών Τμημάτων Ευρώτα και Γυθείου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και Μεσσηνίας και της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -90- άτομα, προσήχθησαν -11- άτομα, ενώ συνελήφθησαν επίσης -11- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • -7- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για ναρκωτικά,
  • -3- άτομα, για στέρηση δελτίου ταυτότητας,
  • -1- άτομο, για καταδικαστικό έγγραφο.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Check Also

Νεάπολη: Αύριο Τετάρτη η πρεμιέρα της θεατρικής παράσταση «Αέρας»

Από αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 20:30, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και για 3 …

G-EZ117CQG76