UA-49499200-1

H easyJet γιορτάζει την ιστορική συμφωνία της με την Airbus

22.3.2014_easyjetΗ easyJet, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του Ην. Βασίλειου και 2η της  Γαλλίας, γιόρτασε στο Παρίσι, την συμφωνία που οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο με την Airbus, για 135 αεροσκάφη Airbus A320 με μια επίσημη τελετή.

Παρόντες στην τελετή ήταν η Carolyn McCall, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, ο Frédéric Cuvillier, ο υπουργός Μεταφορών, Κυνηγιού  και Ψαρέματος και ο Fabrice Brégier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus.

Η Carolyn McCall, Διευθύνων Σύμβουλος της  easyJet, δήλωσε:

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι στο Παρίσι μαζί με τον Frederic Cuvillier, Υπουργό Μεταφορών και τον Fabrice Brégier, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της Airbus, για να γιορτάσουμε την παραγγελία της easyJet για 35 αεροσκάφη της παρούσας σειράς, καθώς και 100 A320neo, νέας γενιάς.

Η παραγγελία αυτή θα βοηθήσει να διατηρηθούν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία, σε όλη τη Γαλλία και Ευρώπη. Τα αεροσκάφη αυτά θα αποφέρουν επίσης σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, μέσω της σημαντικής βελτίωσης της αποδοτικότητας των καυσίμων και της μείωσης του θορύβου.

Η easyJet είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Γαλλία και ένας από τους βασικούς «παίκτες» της γαλλικής οικονομίας. Έχοντας ταξιδέψει  πάνω από 100 εκ. επιβάτες από και προς τη Γαλλία από το 1998, η easyJet έχει ως στόχο να συνεχίσει την ανάπτυξή της και να προσελκύσει άνω των 15 εκ. επιβατών φέτος στη Γαλλία “

‎Η easyJet είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, με στόλο 217 Airbus A319 και Airbus Α320 και έχει παραλάβει 245 αεροσκάφη Airbus στο σύνολο. Η παραγγελία της easyJet είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει από ευρωπαϊκή εταιρία μέχρι σήμερα.

Ο Fabrice Brégier, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Airbus, πρόσθεσε:

“Αυτή η παραγγελία κάνει την easyJet  το μεγαλύτερο πελάτη της Airubs στα μονόκλιτα αεροσκάφη, καθώς και επιβεβαιώνει τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες αερομεταφορών. Επίσης, αυτή η αγορά της easyJet εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας της Airbus στις χώρες,  Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτά είναι σημαντικά νέα και ​​για την easyJet, και για την Airbus, καθώς και για το ευρύτερο ευρωπαϊκό τομέα των αερομεταφορών ».

Η easyJet θα ξεκινήσει 24 νέα δρομολόγια στη Γαλλία φέτος, ενισχύοντας τις περιφερειακές βάσεις στη Νίκαια και Τουλούζη, παράλληλα με μια αύξηση του 30% στη Μπορντό και το άνοιγμα δύο νέων σημείων του δικτύου – Στρασβούργο και Φιγκαρί. Συνολικά, η εταιρεία θα προσφέρει στη Γαλλία 180 δρομολόγια από 18 αεροδρόμια. Σήμερα, περισσότεροι από 1 στους 5 από τους επιβάτες της easyJet απογειώνεται ή προσγειώνεται στη Γαλλία. Περισσότερο από το 10% του στόλου της easyJet, βρίσκεται στη Γαλλία στο Παρίσι στο Charles de Gaulle, Paris Orly, Lyon St Exupery,, τη Νίκαια και  την Τουλούζη.

Η easyJet μεταφέρει περισσότερους από 60 εκ επιβάτες κάθε χρόνο, 11 εκατομμύρια εκ των οποίων ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους. Η εταιρεία πραγματοποιεί σχεδόν 700 δρομολόγια, σε περισσότερα από 130 αεροδρόμια, σε παρά πάνω από 30 χώρες.

Πηγή: news.travelling.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76