UA-49499200-1

Η Αδελφοποίηση των Κέντρων Πρόληψης Λακωνίας – Ζακύνθου είναι γεγονός

Ολοκληρώθηκε η Αδελφοποίηση του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λακωνίας «Δίαυλος» με αυτό της Π.Ε. Ζακύνθου «Στοργή», που πραγματοποιήθηκαν στη Ζάκυνθο, την 1η Ιουνίου 2024.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη ΛΕΣΧΗ «Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ» με αφορμή τα 26 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Ζακύνθου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε την τελετή βράβευσης του επίτιμου Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης Ζακύνθου Δρ. Νίκου Λογοθέτη για το έργο και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου και στο Κέντρο Πρόληψης.

Ακολούθησε η ομιλία της Κοινωνικής Λειτουργού κας Δήμητρας Μάργαρη με θέμα «26 χρόνια ΣΤΟΡΓΗΣ…στη κοινότητα» και η ομιλία της Ομότιμης Καθηγήτριας Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ και Εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Δ.Σ. του Οργανισμού για τα Ναρκωτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κας Μένης Μαλλιώρη, με θέμα «Εξαρτήσεις: Νέα δεδομένα μετά την πανδημία».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στασινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ζακύνθου κ. Καποδίστριας, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της ΧΕΝ Ζακύνθου και μέλη των διοικητικών συμβουλίων και στελέχη των δύο Κέντρων Πρόληψης. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος» εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Ευγενία Παπαστάθη – Σοφού και τον Ταμία κ. Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη, οι οποίοι παρέλαβαν την αναμνηστική πλακέτα αδελφοποίησης.

Με ανακοίνωσή του το Κ.Π. Λακωνίας αναφέρει:

Η αδελφοποίηση αυτή, δεν είναι μόνο ένας συμβολικός δεσμός, αλλά μία στρατηγική απόφαση και ουσιαστική συνεργασία που θα επιτρέψει την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών, καλών πρακτικών, θα συμβάλλει στο να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για εκπαίδευση και ενημέρωση.

Τα Κέντρα Πρόληψης έχουν μία καθοριστική αποστολή: να προλαμβάνουν και να διαχειρίζονται προβλήματα που επηρεάζουν την ψυχοκοινωνική και σωματική υγεία της κοινότητας και να προλαμβάνουν θέματα που σχετίζονται με την εξάρτηση και τον εθισμό. Στόχος της αδελφοποίησης είναι η επέκταση του έργου των Κέντρων και η ακόμα αποτελεσματικότερη συμβολή στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Check Also

Έκθεση φωτογραφίας για τον Καβομαλιά στην πινακοθήκη Αχιλλέα Βαρβαρέσου

Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Καβομαλιάς: από φως και πέτρα», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην …

G-EZ117CQG76