UA-49499200-1

Covid-19: Συνεργασία Δήμου Ευρώτα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Δήμος Ευρώτα, στο πλαίσιο προστασίας της υγείας των κατοίκων της περιοχής από την πανδημία του Covid-19, προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χατζηχριστοδούλου.

Σκοπός της συνεργασίας θα είναι η υλοποίηση έργου που αφορά τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες μεταναστών που διαβιούν στα όρια του Δήμου Ευρώτα. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η σύσταση κατάλληλης ομάδας ειδικών, η οποία μέσω συστηματικών επισκέψεων στις οικίες μεταναστών, θα φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση αυτών αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης  και τις ενδεδειγμένες μεθόδους προστασίας από τον ιό.

Επιπλέον, η ανωτέρω ομάδα πρόκειται να προβαίνει στην έγκαιρη ανίχνευση τυχόν θετικών κρουσμάτων Covid-19 με τη διενέργεια Rapid Test, ενώ θα διενεργείται άμεσα και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνεται η συστηματική παρακολούθηση και ο έγκαιρος έλεγχος διασποράς του ιού, στις ευαίσθητες πληθυσμιακές μονάδες των μεταναστών και κατ’ επέκταση, στον ευρύτερο πληθυσμό της περιοχής».

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76