UA-49499200-1

«Cine συναντήσεις» από το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης

18.12.2015_Cine συναντήσεις από το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης

Το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, την πρώτη του κινηματογραφική δραστηριότητα, στα πλαίσια του εγκεκριμένου Πολιτιστικού προγράμματος για το 2015-16  με τίτλο: «cine-συναντήσειςαναζητήσεις- συζητήσεις» και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, την κα Σταυρούλα Μπορέτου και τον κ. Παναγιώτη Κουντούρη.

Συγκεκριμένα σε ειδική διοργάνωση με το Cine-center, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου, συνοδευόμενοι από το διευθυντή τους κ. Κ. Γιαννουλέα, την υπεύθυνη του προγράμματος και εκπαιδευτικούς του σχολείου, παρακολούθησαν την ταινία: «Ουζερί Τσιτσάνης» και παρουσίασαν την εκπαιδευτική προετοιμασία, που είχαν κάνει στα πλαίσια του προγράμματος, στον προσκεκλημένο ειδικά, συντοπίτη μας σκηνοθέτη, τον κ. Μανούσο Μανουσάκη.

Ο κ. Μανουσάκης απάντησε πρόθυμα στο διαμορφωμένο ειδικά ερωτηματολόγιο της συντακτικής ομάδας των μαθητών. Η συζήτηση απεκάλυψε πολλές λεπτομέρειες από τις δυσκολίες ή τα προβλήματα του κινηματογραφικού εγχειρήματος, μάλιστα στην εποχή μιας γενικότερης κρίσης.

Την αξία της υποστήριξης και εκπαιδευτικά της καλλιτεχνικής μας παραγωγής, τόνισε και η υπεύθυνη των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Λακωνίας, κα Α. Αργειτάκου. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να επιβιώσει στηριγμένη στους πνευματικούς και πολιτιστικούς της θησαυρούς.

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76