UA-49499200-1

Auditale: H πρώτη ελληνική εφαρμογή για audiobooks

2.4.2014_Auditale H πρώτη ελληνική εφαρμογή για audiobooks

Η εφαρμογή ενδείκνυεται και για χρήση από ανθρώπους με προβλήματα όρασης ή μαθησιακές δυσκολίες.

Την πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα με αφηγηματικά βιβλία (audiobooks) αποτελεί το Auditale, το οποίο διατίθεται για iPhone, iPod Touch και iPad.

Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του, η χρήση των audiobooks διευρύνεται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα, προσελκύοντας ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν το βιβλίο. Το βασικό πλεονέκτημα των audiobooks, όπως γνωρίζουν οι…κατέχοντες το «άθλημα», είναι η ευκολία χρήσης, που επιτρέπει τον συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, η άθληση, η μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ταξίδια κ.α.

Η εφαρμογή ενδείκνυεται και για χρήση από ανθρώπους με προβλήματα όρασης ή μαθησιακές δυσκολίες, και στα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται player για εύκολη αναπαραγωγή του βιβλίου, εύκολη πλοήγηση ανά κεφάλαιο, δυνατότητα ορισμού σελιδοδείκτη, προγραμματισμένη παύση (χρήσιμο για όσους αρέσκονται να «διαβάζουν» πριν κοιμηθούν), αυτόματος σελιδοδείκτης σε εισερχόμενη κλήση του κινητού κ.α.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνονται: ελληνική πεζογραφία, παιδικό, εφηβικό, ξένη λογοτεχνία, δοκίμιο, θεατρικό, ενώ, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του Auditale, υπάρχουν συνεργασίες με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, ενώ την ανάγνωση των βιβλίων αναλαμβάνουν επώνυμοι καλλιτέχνες. Στην ομάδα του Auditale συμμετέχουν επίσης και μουσικοί, παραγωγοί, ηχολήπτες, κειμενογράφοι, καθώς και άτομα με σπουδές και γνώσεις πάνω στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το θέατρο και τη διαφήμιση.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76