UA-49499200-1

Θεμελιώνεται αύριο Σάββατο, παρουσία του Περιφερειάρχη, η νέα γέφυρα του Ευρώτα

Παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, πραγματοποιείται  αύριο Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και ώρα 7:00 το απόγευμα, στη Σκάλα, η εκδήλωση θεμελίωσης της νέας γέφυρας του Ευρώτα.

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 4.465.000,00 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή νέας οδικής γέφυρας δίπλα στην υπάρχουσα μεταλλική, αντικαθιστώντας την παλαιά κατασκευή. H παλιά μεταλλική γέφυρα, που αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας του τόπου, θα αποκατασταθεί και θα αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα.

Παράλληλα, προβλέπεται η συγκεκριμένη περιοχή να καταστεί χώρος ψυχαγωγίας και πρασίνου, με εργονομικό σχεδιασμό, αναβαθμίζοντας έτσι τον συγκεκριμένο κόμβο που ενώνει την κεντρική με τη νοτιοανατολική Λακωνία.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ειδικότερα, αντικείμενο έργου αποτελεί η κατασκευή των οδικών και τεχνικών έργων συνολικού μήκους 310 μέτρων και ειδικότερα η κατασκευή της νέας γέφυρας μήκους 90 μέτρων στον ποταμό Ευρώτα και η συναρμογή της με το υφιστάμενο εθνικό οδικό δίκτυο.

Το κατάστρωμα της νέας γέφυρας θα έχει πλάτος κυκλοφορίας οχημάτων 9 μέτρων και εκατέρωθεν αυτού προβλέπεται η κατασκευή δυο πεζοδρομιών πλάτους 2,10 μέτρων έκαστο, για την ασφαλή κυκλοφορία και των πεζών.

Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή και τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης (διαγράμμισης, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες) για την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων και των πεζών.

Check Also

Φωτ. facebook/Νεκτάριος Λαζαράκης

Μονεμβασία: Απόκοσμες εικόνες λόγω αφρικανικής σκόνης

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο Σαχάρα αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Μονεμβασίας εξαιτίας των υψηλών συγκεντρώσεων …

G-EZ117CQG76