UA-49499200-1

Covid-19: Τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Μονεμβασίας

Ο Δήμος Μονεμβασίας με νεότερη ανακοίνωση του, ενημερώνει τους πολίτες για τις τελευταίες εξελίξεις με το θέμα κορωνοϊού, στις περιοχές που χρήζουν προσοχής.

Περιοχή Βοιών
Σήμερα, Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, διενεργήθηκαν στα Βιγκλάφια από τον Ε.Ο.Δ.Υ. 135 rapid tests εκ των οποίων βρέθηκε ένα (1) θετικό, από την οικογένεια του ήδη νοσούντος. Ο Δήμος εφιστά την προσοχή όλων τις επόμενες τουλάχιστον δέκα ημέρες, ενώ επισημαίνει ότι θα επαναληφθούν rapid test μετά από μια εβδομάδα.

Στον Άγιο Νικόλαο Βοιών υπάρχει, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, πιθανότατο κρούσμα, γεγονός το οποίο όπως αναφέρεται «πρέπει να θέσει όλους σε εγρήγορση και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας».

Περιοχή Ζάρακα
Στη Ρειχιά βρέθηκε θετικό και δεύτερο μέλος της οικογένειας, κάτι που σημαίνει όπως τονίζεται «αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας», ενώ προγραμματίζεται η πραγματοποίηση επαναληπτικών rapid test αυτή την εβδομάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα στη Ρειχιά έχουν πραγματοποιηθεί 80 rapid test και στο Κυπαρίσσι 75 rapid test, με αρνητικά αποτελέσματα.

Περιοχή Μονεμβασίας
Επαναληπτικά rapid test θα πραγματοποιηθούν, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, στις 10:00 πμ, στο Αγροτικό Ιατρείο. Να υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή της Μονεμβασίας έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα περίπου 134 rapid test, με αρνητικά αποτελέσματα.

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται η πιθανότητα να υπάρχουν στις περιοχές αυτές αλλά και  σε όλες τις Ενότητες του Δήμου ασυμπτωματικοί φορείς του ιού, κάτι το οποίο απαιτεί από όλους την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76