UA-49499200-1

Μπάσκετ: «Αφεντικό» στην Θεσσαλονίκη ο Άρης

8.2.2015_Μπάσκετ - Αφεντικό στην Θεσσαλονίκη ο Άρης

Σε διάστημα λιγότερο από μία εβδομάδα, ο Άρης επιβλήθηκε για δεύτερη φορά του ΠΑΟΚ, αυτή την φορά στην Πυλαία, με 77-78, στο μεγάλο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των «κιτρίνων». Πέτυχε 29 πόντους και μάζεψε 14 ριμπάουντ, όντας ο ηγέτης για την ομάδα του Πρίφτη, η οποία την περασμένη Κυριακή είχε νικήσει ξανά το «δικέφαλο» του Βορρά στο εξ αναβολής ματς της 2ης αγωνιστικής και έξι ημέρες μετά πανηγύρισε για δεύτερη φορά επί του «αιωνίου» αντιπάλου της. Ο Κάρτερ με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ που μετράει τρεις σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με τρίποντη «βόμβα» του Ελ-Αμίν στα 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Απόλλων Πατρών πέτυχε μεγάλη νίκη στην Ελευσίνα επί του Πανελευσινιακού με 72-71 και εξακολουθεί να… βλέπει πλέι οφ. Ο Αμερικανός ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Αχαιών με 26 πόντους.

Με το γνωστό δίδυμο-φωτiά, Μενσά-Μπονσού και Ίνγκλις να πετυχαίνουν από 20 πόντους ο καθένας και με 19 του Χέρστον, η ΑΕΚ πέρασε διά… περιπάτου από το κλειστό της Νέας Σμύρνης επικρατώντας 94-78 του Πανιωνίου. Με την 4η σερί νίκη της η Ένωση παραμένει γερά στο παιχνίδι της εισόδου στην πρώτη τετράδα.

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας διέλυσε τα Τρίκαλα με 80-58, ενώ μεγάλη νίκη στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε ο ΚΑΟΔ στη Δράμα επί του Ρεθύμνου με 91-76.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76