UA-49499200-1

78 παράτυποι μετανάστες στο Κυπαρίσσι του Δήμου Μονεμβασίας

Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (23/5/2024) το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μονεμβασίας ενημερώθηκε για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλία «ΔΡΙΜΙΣΚΟΣ» πλησίον του οικισμού Κυπαρίσσι.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Λιμενικής Αρχής μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου εντόπισαν 78 άτομα (51 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 ανήλικους).

Σύμφωνα με πληροφορίες του monemvasianews.gr οι ανωτέρω επέβαιναν σε σκάφος -το οποίο δεν ευρέθη- προερχόμενο από τα τουρκικά παράλια με πιθανή κατεύθυνση την Ιταλία. Οι διακινητές τους αποβίβασαν στο συγκεκριμένο σημείο, προφασιζόμενοι ενδεχομένως ότι έφτασαν στον προορισμό τους είτε διότι λόγω των καιρικών συνθηκών υπήρχε ο φόβος για ασφαλή διέλευση του κάβο Μαλέα.

Οι παραπάνω οι οποίοι κατά δήλωση τους είναι υπήκοοι Ιράν, Ιράκ, Συρίας και Αφγανιστάν, μετέβησαν με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και του Δήμου Μονεμβασίας στον οικισμό «Κουπιά», προκειμένου να ακολουθηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι περαιτέρω διαδικασίες, ενώ ένας άντρας μεταφέρθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για νοσηλεία.

ΦΩΤΟ: Αρχείο

Check Also

Η Μονεμβασία του χθες ζωντανεύει μέσα από το φακό του Poul Rasmussen

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με φωτογραφίες της Μονεμβασίας του χθες, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Άγιο …

G-EZ117CQG76