UA-49499200-1

69 Νέοι Ελληνόφωνοι Τιμούν τον Κώστα Καρυωτάκη

Με ισχυρή συμμετοχή ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ανοιχτή πρόσκληση υποβολής ποιημάτων / πεζόμορφων κειμένων ποιητικού στοχασμού, νέων 17 έως 39 χρόνων, στην Ελληνική Γλώσσα, από Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια, για τον μεγάλο ποιητή του Ελληνισμού Κώστα Καρυωτάκη, στο πλαίσιο του 6ου Διαγωνισμού Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού με τίτλο: «Για τον Κώστα Καρυωτάκη»,  που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας. Ο Διαγωνισμός άρχισε στις 11/02/2023 και έληξε στις 31/03/2023.

Η Κριτική Επιτροπή του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, έλαβα περί των 100 έργων / συμμετοχών. Βάσει κριτηρίων που διέπουν τις αρχές της λογοτεχνίας, της ποίησης και της γλώσσας, αλλά και σύμφωνα με πρόσθετα κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια, μελέτησε τις συμμετοχές που κατατέθηκαν και επέλεξε τις 69 που ξεχώρισαν. Τα έργα που διακρίθηκαν θα ενταχθούν σε ειδική ανθολογία με τίτλο «Για τον Κώστα Καρυωτάκη», η οποία θα κυκλοφορήσει από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με την Αρχύτας εκδοτική.

Οι 69 διακριθέντες του διαγωνισμού θα τιμηθούν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που θα λάβει χώρα 2 Ιουνίου 202316:00-21:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κυπριακής Πρεσβείας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, εκ μέρους της Επιτροπής Αξιολόγησης, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, συγχαίροντάς τους για την ποιοτική προσπάθεια και παράλληλα, εκφράζει ειδικές ευχαριστίες σε όσους στήριξαν τον θεσμό του συγκεκριμένου διαγωνισμού και συνέβαλαν στην ευρύτερη επικοινωνία του.

ΕΔΩ ακολουθεί ο πίνακας των 69 διακριθέντων.
ΕΔΩ βλέπουμε τους τρεις πρώτους αριστεύσαντες που κερδίζουν τρία μεγάλα έπαθλα.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76