UA-49499200-1

42 χρόνια αρχιερατικής διακονίας εόρτασε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην Ι.Μ. Ιέρακος

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, η Εκκλησία μας εόρτασε την Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Παράλληλα, για την Ιερά Μητρόπολη μας ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα, αφού ήταν η 43η επέτειος της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, που τελέσθηκε στις 31 Αυγούστου 1980 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ως είθισται, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίσασα Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Ιέρακος. Στην ιερή ακολουθία συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος και Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή και αρκετοί ευλαβείς προσκυνητές.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην εορτή της κατάθεσης της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας. Στη συνέχεια μίλησε για την πολυσχιδή προσωπικότητα του σεπτού Ποιμενάρχη μας, τον λιτό και έντιμο βίο και τον πολυποίκιλο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος επισήμανε, ότι στο πρόσωπο του σεπτού Ποιμενάρχη μας βλέπουν «τον επί υψηλής κορυφής ιστάμενο αειθαλή φάρο», αφού με τον δωρικό και ειρηνικό λόγο του ενώνει τους πάντες, διδάσκει τους νεώτερους Ιεράρχες, εμψυχώνει τους παλαιότερους και προτρέπει την Ιεραρχία σε ωφέλιμες αποφάσεις για το χριστεπώνυμο πλήρωμά της.  Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, να χαρίζει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας υγεία και έτη πολλά, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα να καθοδηγεί, με την ίδια σοφία, το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε θερμά τους δύο Μητροπολίτες, που προσήλθαν στην απομακρυσμένη Μονή Ιέρακος για να του ευχηθούν, τον ιερό κλήρο, την Γερόντισσα της Μονής και όλη την αδελφότητα, καθώς και τους ευλαβείς χριστιανούς, που συμπροσευχήθηκαν στη Θεία Λειτουργία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκδηλώσουν την αγάπη στο πρόσωπό του. Παράλληλα, ευχαρίστησε και όλους όσοι έχουν σταθεί κοντά του τα 42 χρόνια της αρχιερατικής του διακονίας βοηθώντας με οιονδήποτε τρόπο στο έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Η ιερή ακολουθία ολοκληρώθηκε με την περιφορά, πέριξ του Καθολικού, της Ιερής εικόνας και των Ιερών λειψάνων, που φυλάσσονται στη Μονή. Ακολούθησε, σε χαρμόσυνο κλίμα, το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα από την αδελφότητα της Μονής σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

 

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76