UA-49499200-1

4ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας, διοργανώνει τον 4ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης (21 χιλιομέτρων) προς τιμή του αγωνιστή και μάρτυρα Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας (παράρτημα της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -ΕΕΔΥΕ), με επίκεντρο τη γενέτειρα του Κερασίτσα  Αρκαδίας.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου (Βαλκανιονίκης),  αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής της ΕΔΑ. Στις 21 Απριλίου 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με  χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία, ενώ ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Μαΐου 1963, δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς.

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 08  Μαΐου 2020 στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 6:00 το απόγευμα από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγίου Βασιλείου στις 5:00 το απόγευμα.

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν στους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης όπου στο χωριό Κερασίτσα, στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από εκεί μέσω του δρόμου Τρίπολης – ΄Αστρους, από το χωριό Αγ. Σώστης  θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην επιστροφή μέσα στην Τρίπολη θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός).

Χάρτης της διαδρομής του 4ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης “Γρηγόρης Λαμπράκης”.

Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4  χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.

Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς. Δηλώσεις  συμμετοχής, έως Τετάρτη 4  Μαΐου 2022, πατώντας ΕΔΩ.

Φέτος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μετά τις απονομές των επάθλων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο  6973210954 (υπόψη Γιαννόπουλου Ανδρέα).

Για να δείτε το video της διαδρομής κάντε κλικ σε αυτή την διεύθυνση: https://youtu.be/LyVQJcj8NmQ

Σύλλογοι συν διοργανωτές:

  • ΣΔΥ (Σύλλογος Δρομέων Υγείας) ΤΡΙΠΟΛΗΣ
  • ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) ΤΡΙΠΟΛΗΣ
  • ΣΕΒΑΣ (Σύνδεσμος Βετεράνων  Αθλητών Στίβου
  • ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων)

Ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Δήμου Τρίπολης, ενώ κατά την διεξαγωγή του θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού -COVID19, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους που τα καθορίζουν.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76