UA-49499200-1

32ος Μαραθώνιος. Συμμετέχουμε όλοι!

8.11.2014_32ος μαραθώνιος συμμετέχουμε όλοιΤο μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης αναδεικνύεται σε μια διαδρομή 42.195 μέτρων. Μια μοναχική διαδρομή στην οποία η ανθρώπινη ύπαρξη ισορροπεί ανάμεσα στη σωματική δύναμη, στα ψυχικά αποθέματα και την πνευματική καθαρότητα.

Φέτος ο Μαραθώνιος αλλάζει “πρόσωπο” και αποκτά νέο όνομα, “Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός”.
Αυτή είναι η Μαραθώνια διαδρομή, η αυθεντική διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα η οποία αποτελεί όνειρο του κάθε Μαραθωνοδρόμου, ανά την υφήλιο, να έρθει και να την τρέξει έστω μια φορά στη διάρκεια της ζωής του.

Εκεί σε αυτή τη διαδρομή που την πότισε με το αίμα του ο Αθηναίος οπλίτης το 490πΧ, ο ιδρώτας του Σπύρου Λούη, οι προσπάθειες των σύγχρονων Ολυμπιονικών, σε αυτή τη διαδρομή, στα βήματα των θρύλων της διαδρομής έχουν την δυνατότητα να τρέχουν και οι σημερινοί σύγχρονοι μαραθωνοδρόμοι.

Η 32η διοργάνωση διεξάγεται στην Αθήνα την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στην αυθεντική διαδρομή, ενώ παράλληλα διεξάγονται και αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας, αγώνας για παιδιά  και διαδρομή για αθλητές των Special Olympics. Στην φετινή διοργάνωση οι συμμετοχές ξεπερνούν κατά πολύ τις 30.000 από πάνω από 100 χώρες του κόσμου, ενώ το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει για να καλύψουν το γεγονός περίπου 200 ξένα και ελληνικά ΜΜΕ.

Ο 32ος  Μαραθώνιος όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Με εκκίνηση από τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο ο Μαραθώνιος της Ελλάδας, που ενώνει ένα λαό γύρω από τα ιδανικά του, αποδίδει οφέλη στη χώρα και κάνει τους πολίτες υπερήφανους και αισιόδοξους.  Έχει την ταυτότητά του και είναι η αιχμή του δόρατος στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό.

Είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας, αφού με τον αγώνα αποδίδεται φόρος τιμής στον Αθηναίο Οπλίτη Ημεροδρόμο, στην νίκη των Ελλήνων εναντίον των Περσών, που απέτρεψαν τη βίαιη κατάλυση της Δημοκρατίας και την αποκοπή του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας του γνωστού τότε κόσμου.

Μέγιστο αθλητικό γεγονός που διεξάγεται στον τόπο γέννησής του, στην ίδια διαδρομή, την οποία πάτησαν και πότισαν με ιδρώτα και αίμα χιλιάδες χρόνια τώρα και χιλιάδες δρομείς.

Το φετινό σύνθημα του Αυθεντικού Μαραθωνίου είναι «Μεγαλώνουμε με υγεία» και σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία προβάλλει πέντε βασικές αρχές:

1. Δεν καπνίζουμε

2. Τρεφόμαστε υγιεινά

3. Κάνουμε προληπτικές εξετάσεις

4. Εμβολιαζόμαστε

5. Αθλούμαστε

 

 

Πηγή: vita.gr

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76