UA-49499200-1

3η Γιορτή Κροκεάτικης Γαστρονομία στις Κροκεές

Μια μοναδική βραδιά γεμάτη γεύσεις, δημιουργία και μουσική διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Κροκεών σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023,με την αρωγή του Δήμου Ευρώτα.

Ειδικότερα, στην πλατεία των Κροκεών θα λάβει χώρα η «3η Γιορτή Κροκεάτικης Γαστρονομίας», με λάδι, μέλι και τοπικά προϊόντα. Μια γιορτή που γίνεται θεσμός για τον Δήμο Ευρώτα, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση της Λακωνίας στην καρδιά των ιστορικών Κροκεών.

Η συγγραφέας και Ερευνήτρια Λαογραφίας, κ. Ελένη Τζικάκου θα μας εισάγει στη συμβολή της γαστρονομίας στη διαμόρφωση της κουλτούρας και της ιδιαίτερης πολιτισμικής ταυτότητας της Λακωνίας.

Ο Διαιτολόγος και Διατροφολόγος Ανδρέας Γεωργούλης θα αναφερθεί στις ευεργετικές ιδιότητες του λαδιού, του μελιού, των ντόπιων προϊόντων και εν γένει της μεσογειακής διατροφής στην υγεία.

Φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει γιορτή γαστρονομίας χωρίς κεράσματα, παρασκευή και προσφορά τοπικών εδεσμάτων και γλυκισμάτων, υπό το βλέμμα του σεφ Παναγιώτη Παντελεάκη. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Δωρικός Ρυθμός».

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76