UA-49499200-1

26ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου “Japan Wine Challenge 2023”

Το Japan Wine Challenge (JWC), που θα διεξαχθεί για 26η φορά το 2023, επεκτείνεται χρόνο με το χρόνο από την ίδρυσή του και είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς κρασιού στην Ασία.

Το 25ο Japan Wine Challenge 2022 πραγματοποιήθηκε στο Daiichi Hotel Ryogoku από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου, με περισσότερα από 1.200 κρασιά από όλο τον κόσμο. Αυτά τα κρασιά κρίθηκαν από κορυφαία μέλη της κριτικής επιτροπής όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και διεθνώς. Ο Katsuyuki Tanaka, ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς κρασιού της Ιαπωνίας, προσκλήθηκε ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και συγκεντρώθηκαν επίσης μέλη που σχετίζονται με το ιαπωνικό εμπόριο κρασιού και τα μέσα ενημέρωσης.

13 κρασιά κέρδισαν τρόπαια, 18 πλατινένια και χρυσά βραβεία, 120 χρυσά βραβεία, 260 ασημένια βραβεία και 533 χάλκινα βραβεία. Πραγματοποιήθηκε επίσης μια ανασκόπηση Best Value για να αντικατοπτρίζει το εύρος ποιότητας και τιμής.

Εκτός από αυτά τα βραβεία, ο διαγωνισμός έχει καθιερώσει επίσης τα ακόλουθα βραβεία:

Βραβείο Καλύτερης Αξίας
Το εύρος τιμών λιανικής στην Ιαπωνία χωρίζεται σε πέντε και βραβεύεται το καλύτερο κρασί σε κάθε εύρος τιμών (1.000 γιεν ή λιγότερο, 1.000 γιεν έως 1.999 γιεν, 2.000 γιεν εως 2.999 γιεν, 3.000 γιεν εως 4.999 γιεν και πάνω από 5.000 γιεν).

Βραβείο Japan Wine Challenge Country
Απονέμεται στο καλύτερο κρασί σε κάθε χώρα από τα κρασιά που έχουν κερδίσει χρυσά και ασημένια μετάλλια.

Βραβείο καλύτερου ιαπωνικού λιανοπωλητή
Με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες, το έπαθλο θα απονεμηθεί στον λιανοπωλητή με τον μεγαλύτερο αριθμό βραβευμένων κρασιών.

Βραβείο Καλύτερης Ανακάλυψης
Ιδρύθηκε για να υποστηρίξει οινοποιεία που δεν έχουν ακόμη βάση πωλήσεων στην ιαπωνική αγορά. Αυτό το βραβείο απονέμεται σε κρασιά που επί του παρόντος δεν έχουν διανομέα στην Ιαπωνία και κρίνονται από την κριτική επιτροπή ότι έχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες στην ιαπωνική αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.japanwinechallenge.com

Πηγή: Επιμελητήριο Λακωνίας

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76