UA-49499200-1

1ο Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων Δήμου Μονεμβασίας

29.6.2015_1ο φεστιβάλ σχολικών δραστηριοτήτων Δήμου Μονεμβασίας

Πραγματοποιήθηκε στα Παπαδιάνικα τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στο πρώην Δημαρχείο  το 1ο Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων Δήμου Μονεμβασίας, στο οποίο συμμετείχαν Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας. Μαθητές και καθηγητές παρουσίασαν τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και βιωματικών δράσεων που υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν:

  • το Λύκειο Μολάων που παρουσίασε ένα βιβλίο με τίτλο «Παραδοσιακή Διατροφή και Αειφορία»
  • το Γυμνάσιο Νεάπολης με απόσπασμα από θεατρική παράσταση
  • το Γυμνάσιο Ελαφονήσου που παρουσίασε την χλωρίδα του νησιού
  • το Λύκειο Μονεμβασίας που έθεσε το δίλλημα «Να ζει κανείς ή να καπνίζει»
  • το Γυμνάσιο Μολάων που συγκίνησε με τη Μουσική Ομάδα του παρουσιάζοντας τα δικαιώματα του παιδιού μέσα από την τέχνη
  • το Γυμνάσιο Παπαδιανίκων που με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας του, παρουσίασε την ιστορία του σχολείου και το οποίο μαζί με τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Λακωνίας, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου συνδιοργάνωσε το Φεστιβάλ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Γ. Παπαδάκος καθώς και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π. Κονίδης, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας  Η. Τριχείλης, η Αντιπεριφερειάρχης  Α. Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Μολάων Κ. Μαυρομιχάλης  καθώς και γονείς, μαθητές και καθηγητές.

Σε αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε στη Σπάρτη στις 24 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα Λακώνων ποιητών Γιάννη Ρίτσου και Νικηφόρου Βρεττάκου του Διοικητηρίου Λακωνίας, για τα υπόλοιπα σχολεία του νομού και ύστερα από ιδιαίτερη πρόσκληση, η Μουσική Ομάδα του Γυμνασίου Μολάων παρουσίασε για άλλη μια φορά το πρόγραμμά της. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος κ. Κονίδης «οι μαθητές των Μολάων έχουν κάτι να μας διδάξουν».

 

 

Check Also

Τα βιβλιοπωλεία Μονεμβασίας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, τα βιβλιοπωλεία της Μονεμβασίας, «ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ» της Κατερίνας Κλινάκη, «4BOOKS&TOYS» του …

G-EZ117CQG76