UA-49499200-1

Όλες οι παραγωγικές τάξεις του Δήμου Μονεμβασίας συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

3.2.2016_Όλες οι παραγωγικές τάξεις του Δήμου Μονεμβασίας συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

Η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Μολάων, το Σωματείο Επισκευαστών αυτοκινήτων Ν.Α. Λακωνίας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μολάων, ο Σύλλογος Μηχανικών Επιδαύρου Λιμηράς, οι επιχειρήσεις  της Νεάπολης, αλλά και σύσσωμος ο επαγγελματικός κόσμος του Δήμου Μονεμβασίας, συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 κατά του ασφαλιστικού.

Η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας με απόφαση της που έλαβε σε έκτακτο ΔΣ την 02-02-2016 αποφάσισε και καλεί τα μέλη της και το σύνολο του Επαγγελματικού κόσμου της Μονεμβασίας να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα, τα γραφεία, τις βιοτεχνίες και γενικά της επιχειρήσεις τους την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016.

«Η αντίδραση αυτή είναι η ελάχιστη που μπορεί να λάβει χώρα,  προκειμένου να δείξουμε και εμείς, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, ότι η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων επαγγελματιών είναι πλέον απολύτως οριακή» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε πως και με τη δική μας ενεργό συμμετοχή η κυβέρνηση και οι δανειστές θα αντιληφθούν τη παράνοια και την παρεκτροπή που κρύβουν τα νέα μέτρα (Ασφαλιστικό-Φορολογικό) και θα επαναξιολογήσουν τη στάση τους, προσερχόμενοι σε διάλογο με τη κοινωνία και τους πολίτες».

Παράλληλα η Ένωση καλεί τους επαγγελματίες της Μονεμβασίας να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα στους Μολάους αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα (Σπάρτη, Αθήνα κλπ) αλληλέγγυοι προς τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους (αγρότες, εκπαιδευτικούς, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, ανέργους κλπ) .

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μολάων, το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων Ν.Α Λακωνίας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μολάων, καλούν  τους επαγγελματίες της πόλης να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, με κλείσιμο των καταστημάτων τους, την Πέμπτη  4 Φεβρουαρίου 2016

Οι Μηχανικοί του ΤΕΕ Πελοποννήσου συμμετέχουν επίσης στη γενική πανελλαδική απεργία-αποχή και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016,  ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Σε σχετική ανακοίνωση το ΤΕΕ Πελοποννήσου καλεί όλους τους Μηχανικούς να συμμετέχουν στον αγώνα για να μην επιτρέψουν να περάσουν τα επαχθή μέτρα που καταστρέφουν το Ταμείο τους, αφανίζουν τους Μηχανικούς και τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας συνολικά και φρενάρουν ουσιαστικά, την αναγκαία αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Νεάπολη, αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, ενώ στην πλατεία της Νεάπολης στις 11:30, οι παραγωγοί λόγω μη λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, θα μοιράσουν προϊόντα σε οικογένειες.

Σε ανακοίνωσή της η «Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αγώνα Βατίκων», καλεί όλους να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτό τον αγώνα τονίζοντας: «Για σένα που σκέπτεσαι για το αν θα συμμετέχεις ή όχι για να μην χάσεις το μεροκάματο σου, σκέψου ότι σε λίγο δεν θα μπορείς να έχεις ανοιχτή την επιχείρηση σου, διότι τα νέα μέτρα αγγίζουν και εσένα. Όλοι αγωνιζόμαστε για ένα κοινό σκοπό το δικαίωμα στην επιβίωση. Αν δεν γνωρίζεις ενημερώσου, ρώτησε και στήριξε τον αγώνα».

Check Also

Τα βιβλιοπωλεία Μονεμβασίας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, τα βιβλιοπωλεία της Μονεμβασίας, «ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ» της Κατερίνας Κλινάκη, «4BOOKS&TOYS» του …

G-EZ117CQG76