UA-49499200-1

Χρηματοδοτείται η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης Νεάπολης

Το έργο της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Κοινότητας Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασίας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, με  προϋπολογισμό 750.000,00 €.

Η πράξη αφορά στην επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις  περιοχές Οικονομιάνικα, Αυλόσπηλο, Λιμανάκι, Ψαφάκι, Βροντά, Λούτσα και Βαρκά αντίστοιχα του οικισμού Νεάπολης, σε προσφάτως διανοιγμένες οδούς καθώς και στις επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλης, σε μήκος 3.170 μ.

Να επισημάνουμε ότι ήδη λειτουργεί το δίκτυο αποχέτευσης εξυπηρετώντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, ενώ με αυτό το έργο ολοκληρώνεται και καλύπτεται στο σύνολό της η Νεάπολη.

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή ενός αντλιοστασίου για τη συλλογή και την προώθηση των λυμάτων στη μονάδα επεξεργασίας καθώς και τοποθέτηση 180 αναμονών ιδιωτικών συνδέσεων για τη σύνδεση των κατοικιών με τους νέους αγωγούς.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Μονεμβασίας, όλα αυτά τα χρόνια, έχει επενδύσει σε έργα αποχέτευσης αλλά και αναβάθμισης βιολογικών καθαρισμών, δείχνοντας την περιβαλλοντική του ευαισθησία, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76