UA-49499200-1

Χειροθεσία Αναγνώστη στη Μεταμόρφωση

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, Δ΄ των Νηστειών,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος  τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας  στη Μεταμόρφωση.

Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς χριστιανούς της περιοχής, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφερόταν στη θεραπεία του δαιμονισμένου παιδιού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, στην αλλοπρόσαλλη εποχή μας, οι γονείς να παρέχουν χριστιανική ανατροφή στα παιδιά τους, έτσι ώστε και τα ίδια να πατούν σε στέρεα βάση, αλλά και η κοινωνία να διαθέτει υγιή κύτταρα που θα συντελέσουν στην πνευματική ανύψωση.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο της περιοχής, τον μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου Σπυρίδωνα Κράστεβ. Στα πατρικά λόγια που προηγήθηκαν της χειροθεσίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού εξήγησε την σπουδαιότητα του αξιώματος τόσο για την Εκκλησία, όσο και για το ίδιο το άτομο που χειροθετείται,  μίλησε με επαινετικά λόγια για το νέο Αναγνώστη προτρέποντάς τον να συνεχίσει στον δρόμο της μάθησης και της αρετής.

ΦΩΤΟ: Δημήτριος Σκιαδάς
Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76