UA-49499200-1

Χάρτινη Μνήμη

3.6.2015_Χάρτινη μνήμη_1

Η Έμα Χίλι έκανε το ντεμπούτο της με το βιβλίο «Χάρτινη Μνήμη», ένα ψυχολογικό θρίλερ με πολλή ευαισθησία, που κάνει τον αναγνώστη να συνειδητοποιήσει ότι χωρίς την ανάμνηση του παρελθόντος δεν γίνεται να προσδιορίσουμε τον εαυτό μας στο παρόν.

Η ιστορία

Η Μοντ, ηλικιωμένη μητέρα και γιαγιά, χάνει σταδιακά τη μνήμη της και την επαφή της με το παρόν. Παρ’ όλα αυτά, αρνείται να ξεχάσει την καλύτερή της φίλη, καθώς είναι πεπεισμένη ότι η Ελίζαμπεθ έχει εξαφανιστεί και διατρέχει μεγάλο κίνδυνο.

Κανείς όμως δεν εννοεί να ακούσει τη Μοντ – ούτε η αγανακτισμένη κόρη της, πόσω μάλλον η αστυνομία. Οπλισμένη με τις χειρόγραφες σημειώσεις της –τη χάρτινη μνήμη της, όπως η ίδια τις αποκαλεί– και την επιτακτική αίσθηση ότι η Ελίζαμπεθ χρειάζεται τη βοήθειά της, η Μοντ βάζει σκοπό να ανακαλύψει τι έχει συμβεί και να σώσει την πολυαγαπημένη της φίλη.

3.6.2015_Χάρτινη ΜνήμηΗ αναζήτηση της αλήθειας και οι ενδείξεις φαίνεται ωστόσο να την οδηγούν όλο και βαθύτερα στο μακρινό παρελθόν της, σε ένα από δεκαετίες θαμμένο μυστικό, η αποκάλυψη του οποίου θα έχει συνταρακτικές συνέπειες: την αινιγματική εξαφάνιση της αδελφής της λίγο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Γιατί να το διαβάσεις;

– Αν και πρόκειται για το ντεμπούτο της Έμα Χίλι, πρόκειται για ένα βιβλίο που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στον ξένο Τύπο και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Μ. Βρετανία.

– Αγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης, ένα φλέγον θέμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο κόσμο,  με τρόπο συγκινητικό κι ανθρώπινο.
Έχει μεταφραστεί ήδη σε 23 γλώσσες, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία παγκοσμίως.

– Ο συγγραφέας Τζόναθαν Κόου έγραψεγια το συγκεκριμένο βιβλίο «Σαν άλλη Σειρήνα, το βιβλίο κυριολεκτικά σε μαγεύει – αδύνατο να το αφήσεις από τα χέρια σου».

– Έφτασε στο Νο 1 της λίστας με τα ευπώλητα βιβλία των Sunday Time κι απέσπασε το βραβείο Costa Book Award ως το καλύτερο λογοτεχνικό ντεμπούτο της χρονιάς.

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76