UA-49499200-1

Φωνάξτε το στους τέσσερις ανέμους: Τα παιδιά έχουν δικαιώματα

23-11-2016_ta-paidia-exoun-dikaiomata

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου από τις εκδόσεις Πάπυρος των Olga Drennen και Ana Inés Castelli σε μετάφραση Χρήστου Σιορίκη.

Δέκα ποιήματα και δέκα ιστορίες-παραμύθια, ντυμένα με ζεστά χρώματα και εικόνες, μιλούν για δέκα από τα θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία πρέπει να απολαμβάνει κάθε παιδί σε τούτο τον κόσμο και τα οποία αποτελούν τη βάση της διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Κάθε ιστορία, γραμμένη με τρυφερότητα και χιούμορ, με τη γλώσσα των ίδιων των παιδιών, αναδεικνύει και μια όψη αυτών των δικαιωμάτων· την ανάγκη κάθε παιδιού για ασφάλεια, για αγάπη και θαλπωρή, για φροντίδα, για παιχνίδι, για εκπαίδευση…, πράγματα κάθε άλλο παρά αυτονόητα για πάρα πολλά παιδιά.

Η Γιολάντα Κουάξ το βατραχάκι, η μικρή Σιμένα και το σκυλάκι της, ο μικρός που τον έλεγαν «Κανένα», η γάτα του δρόμου, οι μικρές νεράιδες και τα σπιτάκια τους, το αλογάκι ο Μουντζούρης, η μικρή Αυγουστίνα, τα γλυκά που πιάσαν τον πόλεμο μες στην κουζίνα, η ψείρα Τιμπούρθια και, τέλος, τα παιδιά της Διάφανης Χώρας λένε τις δικές τους ξεχωριστές ιστορίες, και με αυτές καλούν τους μικρούς αναγνώστες να σκεφτούν με βιωματικό τρόπο τι είναι τα δικαιώματα και πόσο αυτά αφορούν το κάθε παιδί στον κόσμο αυτό. Ένα βιβλίο που κινητοποιεί τη σκέψη και το συναίσθημα των παιδιών με τρόπο αυθόρμητο, χαρούμενο και δημιουργικό.

Η Olga Drennen, ποιήτρια, συγγραφέας και μεταφράστρια γεννημένη στο Σαν Μαρτίν της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές της παιδικής λογοτεχνίας στην Αργεντινή, βραβευμένη επανειλημμένα για τα βιβλία της (Σκιές και ρίγη, Η Μερλίνα και ο δράκος, Περάστε να δείτε, Κάτω οι φόβοι, Η Τροία στις φλόγες κ.ά.). Η Ana Inés Castelli, από την Μπαΐα Μπλάνκα της Αργεντινής, εικονογραφεί παιδικά βιβλία, ενώ ξεχωριστό είναι και το έργο της στον τομέα της επιστημονικής εικονογράφησης.

 

Πηγή: clickatlife.gr

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76