UA-49499200-1

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγγελώνας: 50 χρόνια προσφοράς και δράσης

Τα 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας, προσφοράς και δράσης εόρτασε, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγγελώνας. Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την Ελλάδα, στην πλατεία του χωριού, από το Σύλλογο Αγγελώνας με την παρουσία και συμμετοχή  του χορευτικού τμήματος των Πολιτιστικών Συλλόγων Μονεμβασίας «Ρίζες», Παπαδιανίκων « Η Τερψιχόρη» και Αγίου Δημητρίου Ζάρακος.

Ήταν το 1972 όταν μια ομάδα ανθρώπων, ορμώμενοι από την αγάπη τους για το τόπο και τον άνθρωπο, αλλά και από την ανάγκη να συνεισφέρουν στη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορικής μνήμης, ιδρύουν το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγγελώνας «Η Ευαγγελίστρια».

Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος δηλώνει παρόν στα δρώμενα του τόπου αποτελώντας τη φωνή του χωριού, δημιουργεί συνθήκες ενότητας και συνεισφέρει τα μέγιστα σε θέματα βοηθείας προς το συνάνθρωπο, αλλά και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Νεκταρία Λεκάκη στο σύντομο χαιρετισμό της, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στο Σύλλογο χαρακτηρίζοντας τον ως τον «μακροβιότερο» στο Νομό Λακωνίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1972, από την ανάγκη και το όραμα των νέων εκείνης της εποχής και αγκαλιάστηκε από το σύνολο των κατοίκων του χωριού. Και πράγματι στα χρόνια που πέρασαν όλοι μας στηρίξαμε το Σύλλογο σε τέτοιο βαθμό που ενώ άλλοι Σύλλογοι διαλύθηκαν ή αδράνησαν, εμείς συνεχίζουμε μέσα από την πλούσια δράση μας να πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά».

Μίλησε για δράσεις και πληθώρα έργων που υλοποιεί ο Σύλλογος και τα οποία εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες, καθώς και για προτάσεις έργων με κυριότερη την μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου σε πολιτιστικό κέντρο, πρόταση την οποία υλοποιεί αυτή την περίοδο ο Δήμος Μονεμβασίας.

Τέλος η κα Λεκάκη ευχαρίστησε τους πολιτιστικούς συλλόγους Μονεμβασίας, Παπαδιανίκων και Αγίου Δημητρίου Ζάρακος, οι οποίοι όπως τόνισε «μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και τη συμμετοχή τους» και όλους εκείνους που βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, προκειμένου όπως ανέφερε «να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα».

ΦΩΤΟ: Γιώργος Μακρής

 

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76