UA-49499200-1

Φιλανθρωπική εκδήλωση του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Νεαπόλεως

Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως, στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου «LIMIRA MARE».

Στον ομιλία του ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, αιδεσιμώτατος πρεσβύτερος π. Γεώργιος Ζωγράφος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με τον Αναστάσιμο χαιρετισμό, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε την χαρά του αφενός για την διοργάνωση της εκδήλωσης μετά από δύο χρόνια πανδημίας που λόγω των συνθηκών δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί και αφετέρου, για την τιμή να βρίσκεται στην θέση του οικοδεσπότη μετά τον διορισμό του από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Το παρών έδωσαν οι σεβαστοί Πατέρες της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νεαπόλεως, αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος, π. Διονύσιος Μιχαλέτος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και μετέφερε τις ευχές και  ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας, που λόγω των πολλών του υποχρεώσεων και με δεδομένη την τοποτηρητεία της Ιεράς Μητροπόλεώς Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, δεν κατέστη δυνατή η φυσική του παρουσία, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ο οποίος, επίσης, χαιρέτισε την εκδήλωση, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και οργανισμών και φυσικά οι  κάτοικοι τόσο της Ενορίας Νεαπόλεως, όσο και άλλων Ενοριών των Βατίκων.

Επίσης, τιμήθηκε ο τέως Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου, αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος  π. Παναγιώτης Αρώνης,  για την πλούσια προσφορά τόσων ετών στο τιμόνι του Φιλοπτώχου.

Ακολούθησε μια επιστημονική και πλήρως κατατοπιστική παρουσίαση παροχής πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης πνιγμού από τον Διευθυντή του Κ.Υ Νεαπόλεως, ιατρό κ. Ιωάννη  Μιχαλέτο.

Την σκυτάλη παρέλαβε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων, του οποίου τα μέλη φορώντας παραδοσιακές στολές χόρεψαν χορούς της Πατρίδος μας, αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Ακολούθησε μια μικρή συναυλία από τον Πρόεδρο του Φιλοπτώχου,   Μουσικολογιώτατο  π. Γεώργιο Ζωγράφο με ιταλικές καντσονέτες,  που ξεσήκωσαν το κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει και ως τενόρο, αφού αυτή ήταν η επαγγελματική του ιδιότητα πριν την χειροτονία του. Τον συνόδεψε η πιανίστα κυρία Σοφία Κόκκορη και στον ήχο ήταν ο κ. Δημήτρης Ζουμπουλάκης

Η βραδιά έκλεισε με την κλήρωση της λαχειοφόρο με δώρα και προσφορές από τους τοπικούς εμπόρους της Νεαπόλεως.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν υπέρ του Φιλοπτώχου Ταμείου Νεαπόλεως, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τις δράσεις του, για την ενίσχυση και ανακούφιση των δοκιμαζομένων αδελφών της Ενορίας.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης
ΦΩΤΟ: facebook/Areti-zb Billini

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76