UA-49499200-1

Υπό τη Σκιά του Ταϋγέτου έρχονται τα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2022

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΟΚΕΩΝ – ΚΡΟΚΕΑΤΙΚΟΣ με την συμπαράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών, τη συμβολή των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ως τεχνικών συμβούλων του αγώνα, υπό την αιγίδα του Δήμου ΕΥΡΩΤΑ και του Νομικού Προσώπου «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ», αλλά και με αίσθημα ευθύνης και τιμής απέναντι στους δρομείς ανά την Ελλάδα, προκηρύσσουν μετά την απουσία 2 ετών τον 9ο  Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2022, που θα πραγματοποιηθεί στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 και ώρα 18:00.

KATHΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Μεγάλα Βρεττάκεια: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 18.500 μέτρων που θα διανύσει την διαδρομή Κροκεές-Λάγιο-Κροκεές, για δρομείς και περιπατητές. Ώρα έναρξης 18:00.
Δρόμος Νικηφόρου Βρεττάκου 5.100μ.: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 5.100 μ. που θα κάνει την διαδρομή Κροκεές-Φάρος (Αλάιμπει)-Κροκεές
Μικρά Βρεττάκεια: Πλήρης Ιστορικός Γύρος Κροκεών μήκους 1χλμ. για παιδιά Δημοτικού.
Διαδρομή Περιπατητών: Περιπατητική βόλτα πάνω στην διαδρομή των 18.500μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
16:00: Άνοιγμα γραμματείας για παράδοση αριθμών και τσιπ χρονομέτρησης.
17:30: Εκκίνηση περιπατητών.
17:40: Τελετουργικό και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Νικηφόρου Βρεττάκου.
17:50: Εκκίνηση του αγώνα των Μικρών Βρεττακείων για παιδιά Δημοτικού.
18:00: Εκκίνηση του βασικού αγώνα των Μεγάλων Βρεττακείων και του Δρόμου Νικηφόρου Βρεττάκου 5.000 μ. για δρομείς.
19:30: Λήξη του αγώνα των 5.000 μ. «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ».
21:00: Λήξη του χρονικού ορίου των 3 ωρών του αγώνα.
21:10: Απονομές στους νικητές και ειδικές βραβεύσεις.
22:00: Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 18.500μ.
Εκκίνηση-Τερματισμός: Τα Μεγάλα Βρεττάκεια θα ξεκινήσουν στις 18:00 ακριβώς από την προτομή του Νικηφόρου Βρεττάκου, που βρίσκεται έξω από το Πνευματικό Κέντρο των Κροκεών, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ο τερματισμός θα γίνει ακριβώς πάνω στην Κεντρική Πλατεία των Κροκεών.

Έπαθλα-Δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και στους περιπατητές του βασικού αγώνα, θα δοθούν μετάλλια, διπλώματα, χυμοί, αναψυκτικά, καθώς και μία σακούλα με αναμνηστικά δώρα που παραπέμπουν στα σπάνια και μοναδικά προϊόντα της Λακωνικής Γης. Επίσης και φέτος σε όλους θα δοθεί δωρεάν ένα αναμνηστικό μπλουζάκι!

Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών. Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στους άντρες είναι:
-Μέχρι 29 ετών
-30-39 ετών
-40-49 ετών
-50-59 ετών
-60 και άνω

Ενώ στις γυναίκες οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι:
-Mέχρι 39 ετών
-40 ετών και άνω

Αναμνηστικά βαρύτιμα Μετάλλια θα δοθούν στον κάθε τερματίζοντα.

Οι δρομείς που θα βραβευτούν στην γενική κατηγορία, δεν θα πάρουν κύπελλο στην κατηγορία τους.

Επίσης κύπελλο θα δοθεί στον πρώτο Κροκεάτη δρομέα και στην πρώτη Κροκεάτισσα, ενώ θα βραβευτούν ο πρεσβύτερος δρομέας και η πρεσβυτέρα δρομέας που θα λάβουν μέρος. Τέλος θα γίνουν ειδικές  βραβεύσεις.

Πληροφοριές Διαδρομής: O αγώνας των Μεγάλων Βρεττακείων, Κροκεές- Λάγιο-Κροκεές, μήκους 18.500 μέτρων που θα διεξαχθεί με την μέθοδο του πήγαινε-έλα, θα γίνει όλος επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας, όπου θα υπάρχει φύλαξη σε όλο το μήκος της διαδρομής. Στο Λάγιο όπου θα γίνει η αναστροφή των δρομέων θα υπάρχει σημείο ελέγχου περάσματος των αθλητών. Όσοι αθλητές δεν επισημανθούν κατά τον έλεγχο στο Λάγιο, θα αποκλειστούν από τα αποτελέσματα. Στην διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και περιπολικό που θα συνοδεύει τους δρομείς, ενώ μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει μηχανή όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα. Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Οι σταθμοί ανεδοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:
-στο 2ο χλμ. (σταθμός Φάρου) με νερό
-στο 5ο χλμ. (διχάλα Λάγιου-Στεφανιάς) με νερό-ισοτονικό
-στο 7,5 χλμ.(ελαιοτριβείο Πολυμενάκου) με νερό-ισοτονικό  και Coca Cola
-στο 9,5 χλμ.(Λάγιο), με νερό, ισοτονικό και Coca Cola

ενώ κατά την επιστροφή, θα υπάρχουν οι ίδιοι σταθμοί στο  11,5χλμ., στο 14ο χλμ., στο 16ο χλμ. και στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, χυμοί και αναψυκτικό.

Η διαδρομή έχει αρκετές δυσκολίες με αρκετές ανηφορο-κατηφόρες, ενώ κάποια σημεία είναι αρκετά δύσκολα λόγω της κλίσης των ανηφόρων.

Η γραμματεία θα ανοίξει στις 16:00 το απόγευμα -2 ώρες πριν τον αγώνα– όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να παραλάβουν τον αριθμό και το τσιπ χρονομέτρησης!

Χρονικό όριο: Ο αγώνας έχει χρονικό όριο τις 3 ώρες (μέχρι τις 21:00).

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα. Το τσιπ χρονομέτρησης καλούνται όλοι οι δρομείς να το επιστρέψουν μετά τον αγώνα τους.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ 5.100μ.
Η εκκίνηση θα δοθεί μαζί με τον κυρίως αγώνα των 18.500μ. στις 18:00. Οι δρομείς του εν λόγω αγώνα θα συμπορευτούν μαζί με τους υπολοίπους των Μεγάλων Βρεττακείων, μέχρι το 2,5ο χλμ. της διαδρομής (κοιμητήριο Φάρου). Από εκείνο το σημείο οι δρομείς θα κάνουν αναστροφή και από τον ίδιο δρόμο, θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία των Κροκεών, ολοκληρώνοντας τον αγώνα τους. Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι άνω των 11 ετών! Επίσης και φέτος σε όλους θα δοθεί δωρεάν ένα αναμνηστικό μπλουζάκι!

Βραβεύσεις: Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Δεν θα υπάρξουν επιμέρους κατηγορίες στον εν λόγω αγώνα. Μετάλλια θα δοθούν στον κάθε τερματίζοντα.

Χρονικό όριο: Ορίζεται η 1 ½ ώρα (μέχρι τις 19:30).

Σταθμοί ανεφοδιασμού:
2,5o χλμ. (αναστροφή) με νερό και ισοτονικό

Πληροφορίες διαδρομής: Μέχρι εκείνο το σημείο, η διαδρομή είναι σχεδόν κατηφόρα, ενώ γίνεται σχεδόν ολόκληρη ανηφόρα μετά την αναστροφή.
Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι οι δρομείς από 13 ετών και άνω. Οι ανήλικοι δρομείς θα μπορούν να τρέξουν αφού προσκομίσουν την αντίστοιχη άδεια από τους κηδεμόνες τους.

ΜΙΚΡΑ ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ – Πλήρης Ιστορικός Γύρος Κροκεών 1.000μ.
Και φέτος, θα πραγματοποιηθούν τα Μικρά Βρεττάκεια, αγώνας 1.000μ. για παιδιά Δημοτικού. Ο αγώνας ουσιαστικά αποτελεί έναν πλήρη Γύρο των Κροκεών

Η εκκίνηση των Μικρών Βρεττακείων θα δοθεί στις 17:50 πριν τους μεγάλους αγώνες ώστε τα παιδάκια να λάβουν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων δρομέων, που θα περιμένουν την δικιά τους έναρξη. Αφετηρία και τερματισμός θα είναι μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Κροκεών.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλα τα παιδάκια Δημοτικού καθώς και παιδιά της Α’ Γυμνασίου.
Δηλώσεις συμμετοχής: Για δηλώσεις συμμετοχής, θα μπορέσουν τα παιδιά να δηλώσουν λίγη ώρα πριν τον αγώνα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η περιπατητική βόλτα, πάνω στην διαδρομή των Μεγάλων Βρεττακείων 18.500 μ.

Βραβεύσεις: Θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους που θα συμμετάσχουν.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όσοι το επιθυμούν!
Δηλώσεις συμμετοχής: Για δηλώσεις συμμετοχής, θα μπορέσετε να δηλώσετε λίγη ώρα πριν τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις: pavlosgor@gmail.com, 6955985506,  6936853165.

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76