UA-49499200-1

Υποσυνείδητες «Μνήμες» αποκαλυπτικού βλέμματος

12.6.2014_Υποσυνείδητες «Μνήμες» αποκαλυπτικού βλέμματοςΗ ελληνική τέχνη βγαίνει για μια ακόμα φορά εκτός συνόρων, με την ατομική έκθεση της ζωγράφου Βάσως Γκιώνη Ζησιμοπούλου, με τίτλο «Μνήμες», η οποία εγκαινιάζεται στον πολυχώρο Περίπλους, στις Βρυξέλλες, σήμερα, Πέμπτη 12 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, και θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουλίου.
Στην έκθεση, η οποία περιλαμβάνει 35 έργα, το ενδιαφέρον της καλλιτέχνιδας επικεντρώνεται σε ένα και μόνο, αλλά ουσιαστικά αποκαλυπτικό, σημείο του πρόσωπου: τα μάτια ή καλύτερα το βλέμμα, υποσυνείδητη ενδοσκόπηση μοντέλου – δημιουργού. Παράλληλα με τους πίνακες ζωγραφικής, η εικαστικός εκθέτει και 4 γλυπτά της, ένας άλλος τομέας που προστίθεται στη δημιουργία της.

Με ευαισθησία στην ανθρώπινη φιγούρα
Η Βάσω Γκιώνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Académie de la Grande Chaumière στο Παρίσι, δουλεύοντας, συγχρόνως, στο ατελιέ του Γιάννη Τσαρούχη.  Παράλληλα, σπούδασε Ιστορία Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου. Συνέχισε τις σπουδές της στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών και μελέτησε Αρχαιολογία και Βυζαντινή Τέχνη στο εκεί Πανεπιστήμιο (ULB).  Εργάστηκε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Καλλιτεχνικής Παράδοσης των Βρυξελλών, στη συντήρηση βυζαντινών εικόνων του Βελγικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας. Η επαφή της με το Μουσείο Περαντινού την εισήγαγε στον χώρο της γλυπτικής, στον οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι μέλος του Ελληνικού Εικαστικού Επιμελητηρίου.
Στα έργα της, έδειξε πάντα μια ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανθρώπινη φιγούρα. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και συλλογικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Γερμανία και την Αυστρία.

Πληροφορίες
Espace Périple: 115 rue Froissart 1040, Bruxelles, τηλ.: (+322) 2309335. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 – 18.00, Σάββατο: 11.00 – 15.00.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76