UA-49499200-1

Υβριδική κάμερα- smartphone από την Panasonic

18.9.2014_Υβριδική κάμερα- smartphone από την PanasonicΟι κάμερες έχουν ενσωματωθεί στα κινητά εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελώντας ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των περισσότερων συσκευών, ωστόσο η Panasonic επέλεξε να πάει ένα βήμα παραπέρα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με το  Lumix- ένα υβρίδιο μεταξύ κάμερας και smartphone, το οποίο παρουσίασε στην έκθεση Photokina.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, το Lumix είναι περισσότερο κάμερα παρά τηλέφωνο, με φακό Leica και αισθητήρα της μίας ίντσας και των 20 megapixel, που συναντάται συχνότερα σε «καθαρόαιμες» κάμερες της εταιρείας.

Ο αισθητήρας παρέχει στην κάμερα τη δυνατότητα να βγάζει φωτογραφίες υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού και να τραβάει βίντεο ultra high definition. Σύμφωνα με την Panasonic, το Lumix DMC-CM1 θα αρχίσει να διατίθεται προς πώληση κατά τα τέλη του 2014, στη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ θα κοστίζει γύρω στα 900 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό αντίπαλο του Galaxy K Zoom της Samsung, το οποίο διαθέτει επίσης ενσωματωμένο μεγάλο φακό.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του CM1 περιλαμβάνονται το μεγάλο – για δεδομένα smartphone- πάχος και βάρος (στα 21 χιλιοστά και 204 γραμμάτια αντίστοιχα), μια οθόνη αφής των 4,7 ιντσών και ένας διακόπτης για την εναλλαγή μεταξύ modes τηλεφώνου και κάμερας.

 

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76