UA-49499200-1

ΤΥΠΟ: Μια σπάνια έκθεση χαρακτικής έρχεται στο χώρο τέχνης ΣΤΟart

4.3.2016_Σπάνια έκθεση χαρακτικής

Η Εθνική Ασφαλιστική μάς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε το σπουδαίο χαρακτικό έργο του Μανώλη Χάρου, σε μία από τις σπάνιες εκθέσεις του στη χώρα μας.

Στα πλαίσια του 3ου Athens Print Festival, η Εθνική Ασφαλιστική εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο ΤΥΠΟ. Η έκθεση θα βρίσκεται από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου στο χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής, εντός της στοάς Κοραή.

Η πρωτοτυπία της έκθεσης έγκειται στο ότι ο Μανώλης Χάρος ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της γενιάς του, παρόλο ότι ασχολείται με την χαρακτική από το πρώτο έτος των σπουδών του μέχρι σήμερα κάνοντας όλα τα είδη της παραδοσιακής χαρακτικής, έχει εκθέσει ελάχιστες φορές σύνολο της χαρακτικής του εργασίας.

4.3.2016_Σπάνια έκθεση χαρακτικής_1

Ο Μανώλης Χάρος
γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960, σπούδασε στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts,στο Παρίσι όπου έκανε  μεταπτυχιακό  στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs. Έχει τιμηθεί  με το γαλλικό εθνικό βραβείο Prix des Fondations και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει εργαστεί ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης στο πανεπιστήμιο Princeton ΗΠΑ, από όπου και ξεκίνησε την έρευνά του για τους Μύθους του Αισώπου. Έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα εργαστήρια καλλιτεχνικής χαρακτικής και εκτύπωσης  στον κόσμο, και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις χαρακτικής σε πολλές χώρες  στην  Ευρώπη, τις ΗΠΑ, Ιαπωνία, κα. Χαρακτικά και εκδόσεις τέχνης-βιβλία του, βρίσκονται σεμεγάλες διεθνείς συλλογές και μουσεία και έργα του σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας.

Info
Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 1 Μαρτίου
Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 1 Μαρτίου-Πέμπτη 31 Μαρτίου
Xώρος Τέχνης ΣΤΟart
Κοραή 4
210 3252352
www.stoart.gr

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76