UA-49499200-1

Το monemvasianews.gr κοντά στους Γονείς και το Παιδί

24-10-2016_%cf%84%ce%bf-monemvasianews-gr-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4

Μια νέα στήλη εντάσσει στη θεματολογία του το monemvasianews.gr, η οποία θα έχει σαν αντικείμενο τους Γονείς και το Παιδί. Σκοπός και στόχος της νέας στήλης, είναι να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση σε καίρια και σημαντικά καθημερινά ζητήματα, που αφορούν τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια.

Μέσα από την παρουσίαση πολλών και ποικίλων θεμάτων, ευελπιστούμε να δίνονται απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που γεννιούνται σε κάθε Γονέα και αφορούν τόσο τη συμπεριφορά του Παιδιού του, όσο και την στάση του απέναντι σε αυτό.

Παράλληλα ελπίζουμε να υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας μιας ανοικτής επικοινωνίας με κάθε αναγνώστη, ο οποίος θα ήθελε να θίξει κάποιο ζήτημα, να σχολιάσει κάποια αναφορά ή να θέσει ερωτήματα σε θέματα που τον απασχολούν.

Για όλα τα παραπάνω η νέα στήλη «Γονείς και Παιδί» υποστηρίζεται από δύο ειδικευμένους επιστήμονες, την Ασπασία Γεωργιλή και την Σοφία Τσεκούρα. Δυο άτομα τα οποία μέσα από την επιστημονική τους κατάρτιση πρόκειται να αναλύουν θέματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του σήμερα, ενώ παράλληλα ελπίζουμε να απαντούν στα πολλά και καθημερινά ερωτήματα του σύγχρονου Γονέα.

Βιογραφικά

Ασπασία Γεωργιλή
%ce%b1%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%bb%ce%aeΗ Ασπασία Γεωργιλή τελείωσε το Ενιαίο Λύκειο Μονεμβασίας και σπούδασε στο Τ.Ε.Ι  Κρήτης, απ’ όπου αποφοίτησε με το Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας.

Διεξήγαγε Πτυχιακή ομαδική Εργασία με θέμα «Ο εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο».

Συμμετείχε στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής εξειδίκευσης στην «Άνοια και Τρίτη Ηλικία» από την Ελληνική Εταιρεία Alzheimer και συγγενών Διαταραχών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε 90 ώρες θεωρία και 90 ώρες πρακτική άσκηση στα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ:  

  • 6μηνη παρακολούθηση σεμιναρίου Παιδοψυχολογίας του Κέντρου Σεμιναρίου Αττικής
  • Συμμετοχή σε εκδήλωση, ως ομιλήτρια με θέμα «Οικονομική Κρίση και Ψυχική υγεία» του συλλόγου “Ευαγγελίστρια” Aγγελώνας Δ. Μον/σιας
  • Διοργάνωση ομιλίας και συμμετοχή ως ομιλήτρια με θέμα «το άγχος κι οι διαταραχές του» στο πλαίσιο της εργασίας μου στο Δήμο Μον/σιας
  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης στη Σχολή Γονέων με θέμα Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα
  • Διοργάνωση ομιλίας και συμμετοχή ως ομιλήτρια με θέμα «Εθελοντισμός, συμμετοχή, πράξη, προσφορά» με την βοήθεια του Προοδευτικού συλλόγου Μολάων Δήμου Μονεμβασίας
  • Διαθεματικό Σεμινάριο ενημέρωσης εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» από το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν.Λακωνιας σε μηνιαία βάση με θεματικές ενότητες:
  • Ο ρόλος του επαγγελματία- εργαζομένου στο «Βοήθεια στο σπίτι»
  • Αλκοολισμός
  • Το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης
  • Τρίτη Ηλικία και ποιότητα ζωής
  • Πένθος
  • Μελέτη και συζήτηση περιστατικών, τρόποι αντιμετώπισης
  • Ημερίδα «Η Λερναία Ύδρα των εξαρτήσεων: Προβληματισμοί κι Αντιμετώπιση» από το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν.Λακωνιας
  • Ημερίδα με θέμα «Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας- Εθελοντισμός» από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου Κρήτης
  • Ημερίδα με θέμα «ΕΦΗΒΕΙΑ» από Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Βενιζελείου Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης και Ε.Ψ.Υ.Π.Ε

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

2015-2016. Κοινωνική Λειτουργός στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ν.Λακωνίας στο Γυμνάσιο Μονεμβασίας
2013-2014.  Κοινωνική Λειτουργός στη Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Μονεμβασίας
2009-2010.  Κοινωνική  Λειτουργός στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
2007-2008. Ειδικότητα Διοικητικού, πρόγραμμα STAGE σε Ο.Τ.Α
2006-2007.  Πρακτική Άσκηση στο Βενιζέλειο-Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

  • Εθελοντική συνεργασία σε τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα (www.staging.www.staging.monemvasianews.gr). Η αρθρογραφία αφορά κοινωνικά θέματα και θέματα ψυχικής υγείας με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της τοπικής κοινωνίας

Τηλέφωνο: 27320 61054 και 698 443 2625
Εmail: aspasia.georgili@gmail.com

Σοφία Τσεκούρα
%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%83%ce%b5%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1Η Σοφία Τσεκούρα είναι φιλόλογος ειδικής αγωγής και ειδική παιδαγωγός. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κατεύθυνση ψυχολογία.

Έχει κάνει μετεκπαίδευση στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις μαθησιακές δυσκολίες και τις ειδικές ανάγκες. Παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την ειδική αγωγή και τις μαθησιακές δυσκολίες τόσο από ιδιωτικούς φορείς όσο και από δημόσιους όπως το ΚΕΔΔΥ. Επίσης έχει πιστοποίηση στη γραφή Braille.

Όσο αφορά το επαγγελματικό της κομμάτι δουλεύει από το 2001 με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες σε διάφορα πλαίσια. Έχει δουλέψει εθελοντικά, σε κατασκηνώσεις, σε δημόσια σχολεία και των δυο βαθμίδων, ειδικά και γενικά, κατ οίκον αλλά και σε ιδιωτικά κέντρα.

Παράλληλα έχει πλούσια εθελοντική δράση ως ομιλήτρια για θέματα μαθησιακών δυσκολιών σε διάφορα σεμινάρια και ημερίδες που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα σχολικών συμβούλων, δήμων αλλά και ιδιωτικών φορέων.

Συνδιαχειρίζεται το ιστολόγιο «Με ειδική ματιά» και παρούσα απασχόλησή της, είναι η συγγραφή βοηθημάτων σε φιλολογικά μαθήματα για παιδιά Γυμνασίου, με μαθησιακές δυσκολίες.

Τηλέφωνο: 693 672 5292
Εmail: sof.tsekoura@gmail.com

 

 

 

 

 

Check Also

Εφηβεία

Στο άκουσμα αυτής της λέξης έρχονται στο μυαλό μας καβγάδες, ανυπακοή, νέα παιδιά με αντιδραστική …

G-EZ117CQG76