UA-49499200-1

Το Between the Seas φέρνει στο Κάστρο μια μοναδική χοροθεατρική παράσταση

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 9:00 μ.μ., ο οργανισμός Between the Seas, παρουσιάζει στην πλατεία του Ελκομένου στο Κάστρο Μονεμβασίας, την χοροθεατρική παράσταση «Το σφάλμα δεν είναι κανενός». Πρόκειται για μια δημιουργία των Ακτίνα Σταθάκη και Ελιάν Ρουμιέ, βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Αργεντινού συγγραφέα Χούλιο Κορτάσαρ.

Το Between the Seas residency διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, από τον οργανισμό Between the Seas σε συνεργασία με τον πολυχώρο Κυμοθόη και φέτος, είναι αφιερωμένο στη σύζευξη χορογραφίας και δραματουργίας, κειμένου και κίνησης.

Όπως κάθε χρόνο, οι δουλειές που παρουσιάζονται είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και οι ανοιχτές παρουσιάσεις αποσκοπούν στη συμμετοχή του κοινού στην δημιουργική διαδικασία και την εξέλιξη του έργου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Ο Χούλιο Φλορένθιο Κορτάσαρ ήταν Αργεντινός πεζογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής. Είναι περισσότερο γνωστός για το μυθιστόρημα Κουτσό, που συγκαταλέγεται στα κορυφαία έργα της λογοτεχνίας της Λατινικής Αμερικής, αλλά και για τα διηγήματά του.

Η Ακτίνα Σταθάκη είναι θεατρική δημιουργός, ερευνήτρια και παραγωγός. Με αυτές τις ιδιότητες έχει εργαστεί σε θέατρα και πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, τον Καναδά, τη Νέα Υόρκη και την Σαγκάη. Έχει ιδρύσει και είναι υπεύθυνη παραγωγής και καλλιτεχνικού προγραμματισμού του οργανισμού Between the Seas από το 2010 και του χώρου τέχνης 1927 στην Αθήνα από το 2019.

H Ελιάν Ρουμιέ γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται κατά το ήμισυ από τη Συρία. Σπούδασε σύγχρονο χορό στο Κέντρο Σύγχρονου Χορού Tanzfabrik (Βερολίνο), στη σχολή Dans Centrum Jette (Βρυξέλλες) και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα (Αθήνα). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Physical Theatre for Dancers and Actors υπό την αιγίδα της Jasmin Vardimon Company και του Royal Holloway University of London. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδος ενώ ως χορογράφος έχει παρουσιάσει δουλειές της σε διεθνή, και μη, καλλιτεχνικά Φεστιβάλ. Το φθινόπωρο του 2022 βραβεύτηκε από την ARTWORKS ως Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76