UA-49499200-1

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χανίων είναι γεγονός από 6-12/7

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival, που συνδιοργανώνεται από τη Blank Wall Gallery, το Δήμο Χανίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 12 Ιουλίου.

Ένα γεγονός το οποίο έχει καταφέρει να δείξει τη δυναμική του σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που φανερώνει η πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους φωτογράφους παγκοσμίως. Η συμμετοχή των φωτογράφων αυτή τη χρονιά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και θα παρουσιαστεί δουλειά 480 καλλιτεχνών.

Apostolos Kaloudis-Greece
Margarita Burgueros-Spain

Μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ανέλαβε και επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που υποβλήθηκαν και οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ.

Επίσης, φέτος εκτός από το Lens Culture και το GuruShots που υποστηρίζουν το Φεστιβάλ και έχουν αναφορές σε αυτό, το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό της LeicaLFI magazine θα έχει αφιέρωμα στο Φεστιβάλ τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και στην ψηφιακή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού αυτό είναι απόδειξη της σημασίας του Φεστιβάλ σε διεθνές επίπεδο.

Naven Kumar Kupendran-Malaysia
Nguyen Dang Viet Cuong-VietNam

Οι καλλιτέχνες που υπέβαλαν φωτογραφίες τους για το Φεστιβάλ προέρχονται από 72 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ερυθραία το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα Μπαρμπέιντος και άλλες.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου 2022 στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων και στις 7 Ιουλίου, θα γίνει μία παρουσίαση της δουλειάς της Gerda Taro στο Χαμάμ της οδού Κατρέ.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες και δράσεις καθώς και ο καθιερωμένος πιά 5ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος στην πόλη των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων που συμμετέχουν. Μία επιτροπή θα κρίνει τις φωτογραφίες και οι καλύτερες δουλειές θα βραβευθούν.

Πληροφορίες: www.cipfestival.com, www.blankwallgallery.com, www.chania-culture.gr
Επικοινωνία: 694 772 5521, 211 405 2138, info@cipfestival.com

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76