UA-49499200-1

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου δίνει ραντεβού στο Γεράκι

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει το 2ο  Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: PELOPONNESE FOOD STORIES | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γεράκι Λακωνίας, στην πλατεία, την Κυριακή 30 Ιουλίου και ώρα 19:00, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ευρώτα, το Επιμελητήριο Λακωνίας,  με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους, η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία, η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του δυτικού Πάρνωνα με τις βυζαντινές εκκλησίες να δεσπόζουν,  το Γεράκι μοιάζει με ανοιχτό μουσείο. Η περιήγηση στις παλιές γειτονιές με τα μάλλινα πολύχρωμα κιλίμια απλωμένα στα μπαλκόνια των σπιτιών σε βάζουν  σ’  ένα θεατρικό – κινηματογραφικό σκηνικό. Η υφαντική τέχνη αποτελεί παράδοση για το χωριό, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά  και έλκει τις ρίζες της από την αρχαία Ελλάδα.

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους  να συναντηθούν στην πλατεία του χωριού, όπου οι τοπικοί παραγωγοί θα προσφέρουν γευστικές δοκιμές με καλούδια από την καρδιά της  Λακωνικής γης, οι chefs και οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων  θα ετοιμάσουν πεντανόστιμες λαχανόπιτες, χειροποίητα ζυμαρικά, τις λεγόμενες γκόγκες και άλλες εμβληματικές συνταγές της Λακωνικής Γαστρονομίας, ενώ στα παιδικά εργαστήρια οι μικροί  μάγειρες και οι μικρές μαγείρισσες θα παίξουν, θα διασκεδάσουν και φυσικά θα μαγειρέψουν.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο κλάδο της γαστρονομίας (παραγωγοί και τυποποιητές) και επιθυμούν να συμμετάσχουν προβάλλοντας τα προϊόντα τους, δωρεάν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα πεδία στο παρακάτω link: https://forms.gle/43dGWVdC7gokRVWS9

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76