UA-49499200-1

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου έρχεται στην Κόρινθο από 8-12/11

Η πόλη της Κορίνθου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το πιο αναμενόμενο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΓΕΦΥΡΕΣ». Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου από τις 8 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023 και αναμένεται να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία σε κινηματογραφικούς λάτρεις και επαγγελματίες του χώρου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΓΕΦΥΡΕΣ» ιδρύθηκε το 2008 και έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες κινηματογραφικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο. Με την ενίσχυση της συνεργασίας με σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογραφικού χώρου, το φεστιβάλ αναδεικνύει την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, παράλληλες εκδηλώσεις και απονομή βραβείων.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα δοθεί το πολυπόθητο βραβείο «Χρυσός Πήγασος» στην κατηγορία «Παγκόσμιος Κινηματογράφος-Γέφυρες». Ένα εξαίρετο πάνελ σκηνοθετών και καλλιτεχνών θα αξιολογήσει τις ταινίες που θα παρουσιαστούν και θα απονείμει το βραβείο σε μια ταινία που ξεχωρίζει για την καλλιτεχνική της αξία και τη δυνατότητά της να διαπρέψει και σε άλλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Επιπλέον, για να τιμήσει τον πρώτο καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ και Διευθυντή Παραγωγής ταινιών, Τζον Κασσαβέτη, καθώς και τον συνονόματο γιο του αναγνωρισμένου Διευθυντή Φωτογραφίας, Φαίδωνα Παπαμιχαήλ Jr (γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως Indiana Jones, Mission Impossible κ.ά.), έχει θεσπιστεί το ΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ. Επιπλέον, φέτος θα δοθεί το ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΜΗ, προς τιμήν της αείμνηστης σπουδαίας Ελληνίδας Ηθοποιού του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, η οποία υπήρξε και Αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ τα δύο τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί το βιωματικό εργαστήρι «ΠΗΓΑΣΟΣ», με εισηγήσεις από κορυφαίους κινηματογραφιστές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους, η οποία θα προβληθεί κατά την τελετή απονομής των βραβείων.

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΓΕΦΥΡΕΣ» έχει λάβει το πολυπόθητο EFFE Label, μια ευρωπαϊκή αναγνώριση ποιότητας για φεστιβάλ τέχνης. Αποτελεί μέλος του δικτύου Cultural International Festivals και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δήμο Κορινθίων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Ο στόχος του φεστιβάλ είναι να προωθήσει και να στηρίξει νέους Έλληνες σκηνοθέτες, συγγραφείς και καλλιτέχνες, να δημιουργήσει ένα ετήσιο ραντεβού για τους κινηματογραφιστές και τους φίλους του κινηματογράφου και να προβάλει την περιοχή της Πελοποννήσου ως ένα νέο κινηματογραφικό προορισμό. Οι Έλληνες σκηνοθέτες μπορούν να υποβάλουν τις ταινίες τους, μικρού ή μεγάλου μήκους, μέσω της πλατφόρμας Filmfreeway.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:
Πέτρα Τερζή, Σκηνοθέτρια
Τηλέφωνο: +30 2741303012 Email: bridgesfilmfest@gmail.com Website: www.bridgesfest.eu

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76