UA-49499200-1

Το όνομα του Παπά Στρατή θα φέρουν όλα τα προγράμματα βοήθειας της «Αποστολής» για τους πρόσφυγες

22.12.2015_Αποστολή

Το όνομα του παπά – Στρατή από τη Μυτιλήνη θα φέρουν στο εξής όλα τα  προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας που υλοποιεί για τους πρόσφυγες ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Η «Αποστολή» επιθυμεί να τιμήσει και παράλληλα να συνεχίσει το έργο του εμβληματικού ιερέα που χάθηκε πρόσφατα. Ακόμη, σε συνεργασία με την εκκλησία και τις τοπικές αρχές σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα φέρει το όνομα του ιερέα για τη στήριξη των αδύνατων οικονομικά οικογενειών και των προσφύγων.

Ο παπά – Στρατής υπήρξε ο εμπνευστής μιας πραγματικής «Αγκαλιάς» για όλους τους ανθρώπους ασχέτως καταγωγής ή θρησκείας, η δράση της οποίας αποτελεί ορόσημο για το νησί της Λέσβου και ευρύτερα για το Αιγαίο, λόγω φροντίδας των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Η «Αποστολή» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «είχε τη μεγάλη ευλογία να συνεργασθεί στενά και αποτελεσματικά με τον άξιο αυτό ιερέα, τα τελευταία οκτώ χρόνια, υλοποιώντας σε συνεργασία με την «Αγκαλιά» αλλεπάλληλες εκστρατείες ανθρωπιστικής βοήθειας με συνεχείς παρεμβάσεις, παρέχοντας τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε άπορες, ανασφάλιστες και πολύτεκνες οικογένειες, σε ανήμπορους και εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους στα ορεινά της Λέσβου, σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κατέφυγαν διωγμένοι και αποκαμωμένοι στο νησί».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Γόλας

Για τον κόσμο τα μοναστήρια είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο της ζωής και της δράσης της …

G-EZ117CQG76