UA-49499200-1

Το Σύλλογο Τρίτεκνων Οικογενειών επισκέφτηκαν οι Βουλευτές Λακωνίας

Επίσκεψη γνωριμίας του νέου Δ.Σ., στα γραφεία του Συλλόγου Γονέων Τρίτεκνων Οικογενειών Νομού Λακωνίας «Οι Λάκωνες», πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, οι βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου κ. Γεωργίου Οικονομάκη, παρουσία των κ.κ Μαρία Μανιάτη, Αντιπρόεδρο, Αναστασία Πατρινού, Γενική Γραμματέα και των μελών του Δ.Σ. Γεωργίου Δημακόγιαννη, Μιχάλη Καρούνη, Πολυτίμης Τσάχαλη και Παναγιώτας Φασουλοπούλου.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν με τους βουλευτές θέματα που απασχολούν την τρίτεκνη οικογένεια τα τελευταία χρόνια, την επιτακτική ανάγκη θεσμικής αναβάθμισης της πολυμελούς τρίτεκνης οικογένειας αναγνωρίζοντάς και εξομοιώνοντάς την ως πλέον πολύτεκνη.

Στη συζήτηση τονίστηκε η ουσιαστική ανάγκη αύξησης των κινήτρων για τους νέους να ξεκινήσουν οικογένεια, αποκτώντας το πρώτο ή και δεύτερο παιδί με την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής πολιτείας. Ειδικότερα αναφέρθηκε η προάσπιση της μητρότητας ως θεμέλιο λίθο ύπαρξης της οικογένειας, θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο το δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο με την τελευταία απογραφή κρούει τον κώδωνα κινδύνου αισθητής μείωσης του ελληνικού πληθυσμού.

Οι κ. Βουλευτές άκουσαν με ενδιαφέρον όσα τους τέθηκαν και δήλωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί, ώστε να συμβάλλουν στο να επιτευχθούν οι στόχοι του συλλόγου.

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76