UA-49499200-1

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν παιδιά του προγράμματος «ESTIA 2021»

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Νέο  Μουσείο της Ακρόπολης Αθηνών, από 17 παιδιά, ηλικίας 10 έως 14 ετών, που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA 2021: Στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία», στην πόλη της Τρίπολης. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν και είδαν τη συλλογή μοναδικών αρχαίων αντικειμένων που στεγάζονται στο Μουσείο παρουσία ξεναγού, διερμηνέα και κοινωνικών λειτουργών.

Η επίσκεψη αυτή έγινε σε συνεργασία του Δήμου Τρίπολης, της ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. και της Διοίκησης του Μουσείου της Ακρόπολης, που ενέκρινε την ελεύθερη είσοδο των παιδιών και την παρουσίαση – ξενάγηση στο μουσείο  από αρχαιολόγο – φροντιστή. Η επίσκεψη στον Νέο Μουσείο και στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, έγινε με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στο πλαίσιο του προγράμματος  «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους».

Στόχος της επίσκεψης και με βάση το κοινό ευρωπαϊκό θέμα του φετινού εορτασμού «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους», ήταν να δώσει την ευκαιρία στο Μουσείο Ακρόπολης να προσεγγίσει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές, εμπειρίες και βιώματα, να ενθαρρύνει την εξοικείωσή τους με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που τα φιλοξενεί και να συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και την κοινωνική τους ένταξη.

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76