UA-49499200-1

Το Μουσείο Ακρόπολης συμπληρώνει 5 χρόνια ζωής

18.6.2014_Το Μουσείο Ακρόπολης συμπληρώνει 5 χρόνια ζωής«Η αναγνώριση της προσφοράς του Μουσείου της Ακρόπολης στο κοινό φαίνεται από τον αριθμό των επισκεπτών, ο οποίος ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια»,  ανέφερε ο διευθυντής του Μουσείου, Καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τα πέμπτα γενέθλια του Μουσείου, που θα γιορταστούν την Παρασκευή 20 Ιουνίου.
«Μοναδική ήταν η επιτυχία του Μουσείου σε διεθνές επίπεδο να αντιμετωπίσει αποκλειστικά με τα δικά του έσοδα τις δαπάνες λειτουργίας του και, μάλιστα, μέσα στα πέντε πιο δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Σ’ αυτό συνέβαλε η συνετή διαχείριση της διοίκησης, η στοχευμένη επιλογή των δαπανών, η συνεχής βελτίωση και διεύρυνση της μόνιμης έκθεσης, η φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων αλλά και η θερμή ανταπόκριση του κοινού. Ελπίζουμε η διαφαινόμενη ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας να εξασφαλίσει σύντομα για το Μουσείο τους απαραίτητους πόρους για ακόμα ταχύτερη ανάπτυξή του.

Τα πέντε χρόνια της λειτουργίας του, το Μουσείο έζησε την πρόκληση της μαζικής επισκεψιμότητας με περισσότερα από 3.000 άτομα κατά μέσο όρο καθημερινά. Το πρώτο εξάμηνο του 2014, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, το Μουσείο υποδέχθηκε πολύ μεγάλο αριθμό πολιτικών ηγεσιών και ανώτερων διοικητικών στελεχών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους το πάντα πρόθυμο προσωπικό παρουσίασε τα εμβληματικά έργα των συλλογών του.
Το Μουσείο της Ακρόπολης, στα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του, ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες της χώρας και πέτυχε να αναγνωρισθεί διεθνώς ανάμεσα στα τρία καλύτερα Μουσεία του κόσμου. Τώρα, χρειάζεται η πολιτεία, εκτιμώντας την προσφορά του, να ρυθμίσει ορισμένα θεσμικά θέματα της λειτουργίας του για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πορεία του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παντερμαλής.

Ψηφιακή αποκατάσταση των γλυπτών του Παρθενώνα

Με την συμπλήρωση του πέμπτου έτους λειτουργίας του, το Μουσείο Ακρόπολης ξεκινά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακής αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα. Την ημέρα των γενεθλίων του θα παρουσιαστούν οι ιππείς της δυτικής ζωφόρου σε τρισδιάστατες ψηφιακές εικόνες με προσθήκες χάλκινων όπλων και χαλινών, με εναλλασσόμενο φωτισμό και δοκιμαστικό χρωματισμό.
Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους. Το ίδιο βράδυ, στις 9:30 μ.μ., το Μουσείο θα γιορτάσει στο προαύλιο, με συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Leon of Athens. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα τραγούδια από τους δύο δίσκους («Futrue» και «Global»)  που έχει κυκλοφορήσει, μέχρι σήμερα, αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών από τη διεθνή δισκογραφία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76