UA-49499200-1

Το ΚΕΕΜ ανοίγει από 18/9 τις πύλες του

Ένα χρόνιο αίτημα της Λακωνίας φαίνεται να φτάνει στο τέλος του, με το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) της Σπάρτης να λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Ανοίγει έτσι επίσημα τις πύλες του, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, προκειμένου να υποδεχθεί την 2023 Ε’ ΕΣΣΟ, δίνοντας παράλληλα ζωή και ελπίδα σε ένα τόπο που έχει ταυτιστεί μαζί του.

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός αναφέρει:

Ένα πάγιο αίτημα των Λακώνων εκπληρώνεται. Το ΚΕΕΜ επαναλειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και μπαίνει πάλι στη ζωή μας.

Ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση στρατόπεδα των Βαλκανίων, που διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, καλωσορίζει ξανά, μετά από 5,5 χρόνια, την πρώτη σειρά κατάταξης νεοσυλλέκτων.

Η επιμονή μας και οι συντονισμένες ενέργειές μας, απέδωσαν καρπούς!

Ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο στρατόπεδο του ΚΕΕΜ και ενημερώθηκε για την ετοιμότητά του από το Διοικητή, ταξίαρχο Δημήτρη Ανετούδη. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Δαβάκης μεταξύ άλλων δήλωσε:

Επισκέφθηκα το ΚΕΕΜ-το στρατόπεδο που φέρει το όνομα του ήρωα της Πίνδου Κώστα Δαβάκη- προκειμένου να ενημερωθώ από την Διοίκησή του για την ετοιμότητά του, να υποδεχθεί και πάλι στις 18 Σεπτεμβρίου τη νέα ΕΣΣΟ στρατευσίμων οπλιτών από όλα τα Όπλα και Σώματα.

Τώρα, που η λανθασμένη -όπως αποδείχθηκε -απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να αλλάξει τα Σημεία Υποδοχής των νεοσυλλέκτων είναι πλέον παρελθόν, το ΚΕΕΜ σε λίγες ημέρες ανοίγει και πάλι τις πύλες του.

Με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που ως στρατόπεδο διαθέτει, όπως η εξειδίκευση στην εκπαίδευση, οι  εγκαταστάσεις μεγάλης χωρητικότητας και η μακρά του θεσμική μνήμη στα θέματα της υποδοχής και της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων, μαζί με την απαραίτητη συνδρομή των άξιων στελεχών του και την στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας που το θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της, θα έχει έναν νέο και αναβαθμισμένο ρόλο.

Check Also

Νεάπολη: Αύριο Τετάρτη η πρεμιέρα της θεατρικής παράσταση «Αέρας»

Από αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 20:30, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και για 3 …

G-EZ117CQG76