UA-49499200-1

Το ιστορικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης δια χειρός Κανελλοπούλου

Όλες οι προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία είκοσι πέντε (25) χρόνια, από την απόφαση ίδρυσης του Μουσείου (1995) μέχρι την υπογραφή της Σύμβασης ανάθεσης της μελέτης (2020), παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική έκδοση ενός μοναδικού ντοκουμέντου που έγραψε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται όλες οι αποφάσεις, οι δημοσιεύσεις, οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια των 25 χρόνων που πέρασαν μέχρι την ανάθεση επιτέλους το 2020 της μελέτης του Νέου Μουσείου. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο ντοκουμέντο ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να κατανοήσει ακριβώς τον ρόλο κάθε προσώπου που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχε σε όλη αυτή την περιπέτεια.

Η περίπτωση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης είναι παγκοσμίως μοναδική περίπτωση σημαντικού αναπτυξιακού έργου εθνικής και περιφερειακής – τοπικής σημασίας, που όμως χρειάστηκε 25 χρόνια για να ανατεθεί η μελέτη του.

Όπως και να έχει όμως εκτιμούμε ότι η συλλογή και καταγραφή όλης αυτής την ιστορικής πορείας αποτελεί σημαντική και εξόχως ενδιαφέρουσα τροφή για σκέψη και προβληματισμό, με την κ. Κανελλοπούλου να επισημαίνει: «Ελπίζουμε να αποδίδουμε στην Σπάρτη ένα πολύτιμο ντοκουμέντο για τους ερευνητές του μέλλοντος και μια απάντηση για τον ρόλο των προσώπων που κλήθηκαν να το διαχειριστούν».

Το βιβλίο μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76