UA-49499200-1

Τουρκία: Νέος πρωθυπουργός ο Νταβούτογλου

22.8.2014_Τουρκία  νέος πρωθυπουργός ο ΝταβούτογλουΟ μέχρι σήμερα επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός και νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον υπέδειξε ως υποψήφιο για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος.

Η πρόταση Ερντογάν αναμένεται να γίνει δεκτή από το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου τον πολιτικό έλεγχο διατηρεί ο νέος Τούρκος πρόεδρος, σε έκτακτο συνέδριο το οποίο θα συγκληθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο κ. Νταβούτογλου θεωρείται από τους θεωρητικούς του γεωστρατηγικού δόγματος του νεο-οθωμανισμού και της θεωρίας για το «στρατηγικό βάθος» της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει ότι ο νέος πρόεδρος του AKP θα είναι ταυτόχρονα και πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τον κ. Νταβούτογλου, τόσο στη μάχη με το «παράλληλο κράτος» του Φετουλάχ Γκιουλέν μέσα στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη, όσο και στην προσπάθεια για την επίτευξη ειρηνικής διευθέτησης του κουρδικού ζητήματος.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76