UA-49499200-1

Τοπία του Αιγαίου

18.5.2015_Τοπία του Αιγαίου

Η ζωγραφική έκθεση του Γιάννη Παράσχου με τίτλο «Τοπία του Αιγαίου» φιλοξενείται στον χώρο τέχνης S.G. Art Gallery του ξενοδοχείου St. George Lycabettus και παρουσιάζει υδατογραφίες εμπνευσμένες από την αγαπημένη μας θάλασσα.

Πρόκειται για την έκτη ατομική έκθεση του Γιάννη Παράσχου, στην οποία παρουσιάζει μια σειρά υδατογραφιών εμπνευσμένη από τα τοπία του Αιγαίου.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Μπία Παπαδοπούλου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γιάννης Παράσχος απαθανατίζει τις εικόνες του αιγαιοπελαγίτικου τοπίου όπως ένας συγγραφέας καταγράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του σε προσωπικό βιωματικό ημερολόγιο. Συνθέτει ένα πορτρέτο της Ελλάδας, καταγράφοντας την αρχιτεκτονική των νησιών και την ατίθαση φύση.  Η ανθρώπινη παρουσία υποδηλώνεται μεν, αλλά σπάνια διεισδύει στις συνθέσεις του.  Οι ζωγραφιές του, εμποτισμένες με τη λυρικότητα του χρώματος και τα ποικίλα, ρευστά παιχνιδίσματα της ύλης, συχνά λειτουργούν ως εικαστικά και αρχιτεκτονικά τεκμήρια.»

Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί για τους σκοπούς του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός».

Πληροφορίες: S.G. Art Gallery, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7242240, διάρκεια μέχρι τις 6 Ιουνίου.

 

 

Πηγή: clickatlife.gr

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76