UA-49499200-1

Τιμοσένκο: Θα είμαι υποψήφια για την προεδρία της Ουκρανίας

27.3.2014_ΤιμοσένκοΤην υποψηφιότητά της για την προεδρία της Ουκρανίας ανακοίνωσε η πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο.

Η κ. Τιμοσένκο αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο, μετά την ανατροπή του φιλορώσου Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς από το κίνημα της πλατείας Ανεξαρτησίας, στο οποίο σημαίνοντα ρόλο είχε και το κόμμα της, Πανουκρανική Ένωση «Πατρίδα».

«Σχεδιάζω να είμαι υποψήφια για το προεδρικό αξίωμα», ανέφερε η κ. Τιμοσένκο στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

H 53χρονη Ουκρανή πολιτικός έχει διατελέσει δις πρωθυπουργός και είχε ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές του 2010 με μικρή διαφορά από τον κ. Γιανουκόβιτς.

Ο τελευταίος είχε εξαπολύσει αμέσως μετά την εκλογή του καμπάνια εναντίον της ίδιας και των συνεργατών της, φυλακίζοντάς την το 2011 για παρατυπίες σε σχέση με συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου την οποία είχε υπογράψει η κ. Τιμοσένκο το 2009 με τη Ρωσία.

Τελικώς η πρώην πρωθυπουργός εξέτισε δύο από τα επτά χρόνια της ποινής της, κυρίως φρουρούμενη σε νοσοκομείο του Χάρκοβο, πριν την απελευθέρωσή της στις 20 Φεβρουαρίου.

Από το κόμμα «Πατρίδα» προέρχονται τόσο ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ όσο και ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας, Αρσένιι Γιατσένιουκ.

 

                                                                                               Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76