UA-49499200-1

Τη Δευτέρα 23/10 η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την τακτική της Συνεδρία, την 9η Οκτωβρίου 2023, εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, τον μέχρι χθες Πρωτοσύγκελλου, Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Μαντζαβράκο.

Αυτόν, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και πλειάδας Αρχιερέων, θα χειροτονήσει Αρχιερέα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023. Ο όρθρος θα αρχίσει στις 7:00 π.μ, η χειροτονία στις 8:15 περίπου και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης αναφέρει: Προσκαλούνται άπαντες οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μητροπόλεώς μας, με επικεφαλής τον ιερό κλήρο και τους άρχοντες, να παραστούν εις την χειροτονία του νέου Βοηθού μας Επισκόπου κ. Θεοφίλου, στον οποίο εδώσαμε τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Λακεδαιμονίας, προκειμένου να έχει συναντιλήπτορες τους τρεις Αγίους Επισκόπους Λακεδαιμονίας, δηλαδή τον Άγιο Θεόκλητο τον θαυματουργό και τους Εθνοϊερομάρτυρες, Μητροπολίτη Δέρκων Γρηγόριο τον από Λακεδαιμονίας και Ανανία τον εσχάτως αγιοκαταχθέντα.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76